Poslednji minut za Kotež?

Sigurno nisu mnogobrojni oni koji kao idealnu vikend aktivnost zamišljaju turistički obilazak Koteža, beogradskog naselja na levoj obali Dunava, ali Udruženje građana Kotež je smislilo “atraktivan” program za buđenje ekološke svesti.

U subotu, 10. oktobra u 14 sati članovi  Udruženja građana Kotež povešće zainteresovane na jednodnevni izlet pod nazivom „Last minute Kotež“. 

Na samo desetak minuta od centra prestonice, posetioci će moći da vide park u kome se umesto klupa, ljuljaški, peska i tobogana, nalaze stari bojler, zarđao šporet i slični artefakti. U obilasku kanala Kalovita biće vremena i za pecanje. Moguće je, kažu,  ulovitii  školjku, ali od automobila, a nagradu dobija onaj ko upeca ribu s najviše očiju.

Sledeća lokacija je mirna šuma koju reka deli od Dorćola. Tu će biti poslužen roštilj za posetioce ukoliko ne ostanu bez apetita u ambijentu koji „krasi“ 60 deponija smeća.

Za kraj neobične ture najavljena je poseta Jojkićevom Dunavcu gde će  pravi avanturisti moći da  se provozaju čamcem po potpuno crnoj vodi. 

Dobro došli, dakle, u distopijsku eko stvarnost. Mesto okupljanja – Kalovita 6 u Kotežu.