Ta divna stvorenja

Bih li počeo lepim vestima, pa završio onim drugim, ili?… Dva krzna leoparda koja je Crnogorac iz Afrike gde pečalbari poneo u otadžbinu zaplenjena su na našem aerodromu prilikom tranzita. Leopardi pripadaju zaštićenoj vrsti, i mada su ova dva primerka već pala od krivolovačkih kuršuma, naša je carina krzna zaplenila ne bi li pomoću DNK ustanovila ko to tamo puca i neovlašćeno trguje po prijateljskom kontinentu.

Džajić i Tadić dobili stalna zaposlenja i to u preduzećima gde su se i proslavili, s tim što će Džaja rukovoditi, a Tadić će biti dobro plaćeni činovnik četranaeste klase, ali u rodnom DS-u; poslanica Veljine partije o kojoj se govorkalo da je u parlamentu samo zbog njezine lepote i da neće nikad progovoriti, progovorila je! Upitala je parlament da li su antene za mobilnu telefoniju škodljive. U dobre vesti ubrojićemo i pravdu za Uroša. Mladi navijač postao je simbol zuluma i nepravde koju zajednica nanosi delijama, e, izišao je na slobodu zlatnu šest meseci pre roka. Dobra i bogougodna vest je su se patrijarh Nikolić i predsednik Irinej još jedared sreli u Republičkoj Patrijaršiji kojom je prilikom Njegova svetost izjavila da je crkva otvorena za saradnju sa državom glede spasavanja Kosova, ili je možda svetovni poglavar kazao da je država otvorena za saradnju sa svim crkvama i sektama u Srbiji, pa i sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Dobra je vest što se ministarka zdravlja lično zauzela da se radiolozi osposobe za rad na mamografima dobijenim davnym davno od Japana. Energetic woman rekla je da će od darodavaca tražiti novac za obuku naših stručnjaka, stao sam otvoreno na ministarkinu stranu i ukorio ambasadu Japana što se ponela tako neodgovorno, kratkovido i sebično. Ambasadi sam uputio otvoreno pismo preko „Peščanika“, ali mi ni iz zemlje izlazećeg Sunca ni sa Senjaka nije stigao još nikakav odgovor. Na redu su mešovite vesti, loša je što se Haradinaj trijumfalno vratio iz Haga gde su ga njegovi dočekali kao mi Đokovića. Dobra je i odlična vest što nas predsednik traži da se iz zatvora puste i svi Srbi, osuđeni i neosuđeni. Rasim Ljajić ne ide toliko daleko, dobri čovek bi samo da svi osuđenici srpske provenijencije pređu u naše kakve su da su kaznione. Tako je, Rasime, možda uslovi nisu bolji nego u tuđini, ali bi ih ovde pre ili kasnije zakačila koga amnestija koga abolicija. Lošu vest video sam u današnjim „Novostima“: „Romi i Albanci će nas nadživeti“, nisam imao naočare pa sam ostao zamišljen na tim pretećim naslovom. Čoveče, ako priroda dopušta takvu nepravdu i moram reći grešku – šta mi kao društvo pretežno starih ljudi možemo da preduzmemo u ovom rialitiju zvanom „Nadživljavanje“?! Nacije pred kojima je budućnost imaju više dece nego mi, ali zar nije u njihov prosek ušlo i to što je životni vek Roma znatno kraći od našeg, što tek svaki stoti muški Rom doživi i nadživi pedesetu godinu?!

Jao, u lepe vesti trebalo je da ubrojim blagoulivanje Narodne stranke u Srpsku naprednu stranku. Maja Gojković je, kao neki novi Čarnojević, kompletnu svoju ugroženu pastvu povela ka predelima u kojima će i vernicima i njoj samoj biti mnogo prijatnije i berićetnije. U dobre vesti koje su mimo volje prevladale u današnjem raportu spada i spisak medija koje bi „Naši“ za dobro Srbije pozatvarali, „Vreme, „Blic“, „Peščanik“, „Danas“ (ja ću pisati samo za „Istinomer“ dok i on ne dospe na čornuju listu). Iz DSS-a kao iz bunara na koji godinama niko ne dolazi stižu vapaji upozorenja da između Kosova i Srbije niče granica – tumor ogromni čiju zloćudnost ne treba ni ispitivati. Testamentarno delo samoga vođe pod testamentarnim naslovom „Srbija je ugrožena“ nemam srca da čitam, ne može unutra biti ništa lepše od onoga što naslov sam govori. Jeste Srbija ugrožena, kao što je i druga jedna zemlja bila ugrožena, a onaj koji je to video i koji je to glasno rekao morao je iz nje da beži: „O Nemačka, bleda majko/Ala su te udesili tvoji sinovi…“