Strasna sedmica

Predsednik baš nema sreće sa gumama, te nikako da mu montiraju zimske gume, kumio je onoliko potčinjene da to urade, jedva se ovi smilovaše, sad kad su na red došle letnje gume, ode predsednikov blindirani crni džip vredan milion dolara na otpad: prilikom izgleda ilegalne probne vožnje vozilo se zakucalo u autobus, ali takvom brzinom da je spljošteno do nepopravljivosti. Ja sam bio propustio svečani trenutak kad je šeik poklonio tri ovakva džipa našim rukovodiocima, ne bih ni znao za to vozilo da nije siroto havarisano. Bože blagi, da li je kasko osigurano, prvo mi je to prošlo kroz glavu, a onda pomislim: „Ako je osiguravajući zavod naš, onda je zavijen u boju slupanog džipa, pa i u tim omraženim ustanovama, koje se nadaju da će svak čuvati svoja kola, rade naši ljudi!“ Drugo, treba se sad javiti darodavcu, takva i takva stvar i tako biste čuli šta je bilo sa poklonom. Mi smo pažljivi i zahvalni, ali takav je džipu bio kismet, da nestane, eto, nemojte nam davati novi primerak, preostala dva pazićemo i zbog nas samih, i zbog drugih učesnika u saobraćaju, i zbog toga što smo ih dobili na poklon, hvala još jednom i svako dobro!

Kraljica Marija ponovo je rehabilitovana, i biće rehabilitovana ponovo za deset godina, a ako se ukaže društvena potreba onda i češće. Partizani su je đuture sa svima Karađorđevićima bili proglasili negativnom i nedobrodošlom istorijskom ličnošću, i taj se komunistički zulum sada mora ispravljati u više navrata, kao onaj serum što primite čim se nabodete na zarđali jekser, pa dogodine opet, pa za tri ili pet godina opet… Ja mislio da je sa Kraljicom sve cakum-pakum otkako je pobedila 27. mart. Ulica 27. marta proglašena je poodavno Ulicom Kraljice Marije, čime je domaća vlastela pokazala da su demonstracije protiv pakta sa Hitlerom bile greška i greh, a dinastija da je četredset prve postupila ne treba lepše.

Predsednikovog savetnika i svetovnog Tomislavovog duhovnika Olivera tužila je odlikašica sa Pravnog da ne dolazi on na posao, da čak i ispite prepušta nižim činovima, to se njemu mrsko učinilo, te na ispit jedno jutro dođe, tužibabu samo da obori, ona sutra sazva komisiju, pa položi i to sa desetkom, šta će biti sa dekanom bivšim koji služi cilju malo višem? život njegov ima višu svrhu, služi verno državnome vrhu, i sad kad je nasred cvetnog puta zar da padne ko žrtva Statuta?

https://soundcloud.com/istinomer/retrovizor-2-stra-na-sedmica

Speaking of law, priča se da bi donedavno odbegli Radulović iz „C marketa“ mogao na sudu reći i nešto i o Koštunici i njegovoj vladi, na šta su ostaci zaklane sekte vidovito rekli da Radulović ima pravo se brani lažima. Jako lepo rečeno, a da li vi imate pravo da lažete i da li ćete lagati ako se nađete na udaru zakona koji, kao što se zna, volite više nego ma ko od nas?

Funkcioner Partije debelih drug Bajatović dobio je od izvesne, a meni neizvesne ruske udruge medalju za enorman i neizreciv doprinos borbi protiv terorizma. Dok mi uzimamo na dušu greh i zavidimo mu što ima veliki platu, čovek stavlja život na kocku da bi sačuvao i naše živote i naše radijatore, kroz koje prolazi gas iz njegove kompanije. Da, u novoj Vladi nećemo imati jednoumlje, biće to, kažu, vlada nacionalnog spasa. Tako je, svako ministarstvo biće ministarstvo za vanredne situacije, predlažem da se zovu Šojgu 1, Šojgu 2…

Premijer je poverenje ukazao Mađarima i lečenim slobincima tj. SPS-u. Koju će ko oblast dobiti još se ne zna, zna se samo da u Vladi mora biti Rasim koji sa svoje strane neće biti nikakav probirač: dajte mi portfelj, bilo koji, dajte mi naređenje i ja ću ga izvršiti, samo da se ne vratim nikad više u voljeni Pazar i da budem podalje od medicine. Kad hoću da se preslišam šta je sve bilo u minulih sedam ili deset dana zavrti mi se u glavi od vesti o Vulinu. Vulinu zabranjen odlazak na Kosovo, Vulinu odobren odlazak na Kosovo, podseća me na ono Hasino kad ga Mujo čzamoli da iziđe iz kola i da mu javlja radi li migavac: „Radi-ne, radi-radi-ne radi…“

Legendarni Vučela, levičar sa skupocenom cigarom, izjednačio je spisak „Naših“ sa spiskom njemu milih i dragih osoba koje već neko vreme ne gleda u nekadašnjoj svojoj prćiji, a sadašnjem Javnom servisu. Biti na spisku „Naših“ isto je što i biti na crnoj listi RTS-a, gde su Čavoški, Smilja Avramov i neki verovatno istoričar Srbenda, zaboravio sam.
Tako zbori Milorade bekrijo, ali neće biti da je to isto: Smiki i Kostica će, ushtednu li samo, biti viđeni, i bili su viđeni milion puta. Ako ih Vajni servis ne zove to je Servisu samo plus kod mene. Drugo, oni koji možda ne ljube ovaj rodoljubni dvojac neće starcima učiniti ništa nažao. Koliko sam se puta mimoišao sa tada kandidatom za SANU Čavoškim, nikad ga nisam popreko pogledao (dobro, imao je i ogromnog psa), dočim je spisak srbomrzaca namenjen onima koji su spremni da izdajnike podvrgnu i nekoj od tradicionalnih metoda vaspitavanja.