Romi razočarali Francuze

Naši Bunjevci i Šokci potužili su se sudu u Strazburu da je predsednik Tadić u sukobu interesa jer blagorukovodi i državom i strankom. Bi mi na tren prijatno što nakon nekoliko godina već dosadnog moga ukazivanja na ovu dvostrukost imam sledbenike, pa opet, šta ako mene neko optuži za podbunjivanje Bunjevaca koje je predsednik lično posetio sa lično Josipovićem iz susedne Hrvatske. Hej Bunjevci sa severa Bačke, to je, znači, vaše hvala čoveku koji je kraj sve brige o Kosovu i Evropi našao vremena da se špacira i vašim šorom. Bivši sudija Ustavnog suda Vučetić stručno smatra da to što je neko predsednik partije nije baš neka javna funkcija tj. jeste javna, al nije u ustavnom smislu. Možda bih mogao i ja da reteriram malo, jeste to kršenje Ustava, ali Ustav je kršio i Ustavov otac Vojislav, koji je razdvajanje funkcija vođe stranke i šefa države naučno nazvao licemernom komunističkom ujdurmom, drugo, naši sugrađani na Kosovu koji sotvoriše lažnu državu gaze preambulu i vasceo Ustav pa ništa. Dobro, nije baš da nije ništa, doneo je naš parlament Rezoluciju, ali kojoj se crno piše, Nemačka sugeriše da je prepravimo, i to temeljito, mada mi nismo narod temeljit kao nemački, Engleska nam preporučuje da je jednostavno, dostojanstveno povučemo iz svečanog opticaja pre zasedanja Ujedinjenih nacija, Toma Nikolić kaže da bi on i Brisel bili kadri da naprave rezoluciju koja bi nam svima služila na čast, baš tim rečima „Brisel i ja“; kao „Tito i ja“. Šta je bilo izvan Srbije i izvan lažne države zvane Kosovo?

https://youtube.com/watch?v=c_JtjsEwYTY%3Frel%3D0

Francuzi herojski podnose packe Evropske unije i Ujedinjenih nacija za to što su tolike Rome proterali sa svete francuske zemlje. Francuzi su uvek više od ostalih evropskih naroda voleli cigansku muziku, naročito ruskih Roma, gde se uzdisalo, podvikivalo i ubrzavalo, ali se ispostavilo da Romi koji su preplavili Francusku uopšte nisu toliko muzikalni, pa su vraćeni mostly u Rumuniju, ali i u druge zemlje da se muzički doškoluju te da nanovo okušaju sreću tamo odakle su punonadežno krenuli na prehvaljeni zapad; od rudara zatrpanih pod svetom čileanskom zemljom očekuje se između ostalog da smršaju kako bi svi mogli proći kroz tunel koji država i međunarodna zajednica kopaju, ovaj deo radničke klase ionako je navikao da steže kaiš, sad imaju dodatni podstrek, doklen čovečanstvo, štedljivo i racionalno nema nikakav motiv da napravi širi prolaz: najdeblji neka izađu poslednji, unutra imaju sve uslove za dijetu.

U Meksiku je otkrivena masovna grobnica žrtava narko-kartela, znači konkurencije, neurednih platiša, doušnika i sl., ima eto i masovnih zločina koji nisu počinjeni iz nacionalne, rasne ili verske netrpeljivosti, nego iz čisto poslovnih razloga. Evo gledam i spisak hrvatskih generala koje je komp. Josipović raščinio, osim Glavaša (koji kako rekoh blagovremeno prodade odlikovanja), predsednik Ivo ražalovao je slavnog Norca, Blaškića i Zagoreca, pri čemu se potonjem spočitava krađa dijamanata a ne neki masakr koji je na Balkanu kao dobar dan.

Penzioneri će od Otadžbine dobiti po pet hiljada dinara bakšiša za koji ako dometnu malo ušteđenog ili pozajmljenog novca mogu da kupe deset akcija, „Od omladinskih radnih akcija do akcija petrolejskog giganta“ – tako izgleda životni put čestitih starina, Zavod za zapošljavanje u Pirotu proglasio je nepoželjnim klijente koji posao traže u šortsevima, majicama sa bretelama i drugim odevnim predmetima koji više priliče nekom turističkom središtu, pa zar „Prvi maj“ ne može ispred Zavoda da otvori kiosk sa mini-svlačionicom gde bi nezaposleni na pola sata mogli iznajmiti odelo dostojno da ga vide zaposleni činovnici?

Karabinjeri su u Italiji zaplenili petsto umetničkih dela po svoj prilici krivotvorenih a za koja su kolekcionari potrošili milione evra, likovni krititičari tamošnjeg MUP-a puni su reči hvale za kvalitet kopija, kažu da je primenjena ista tehnika koju su koristili umetnici kad su slikali originale, policija je i privela mislim dvanaest građana pod sumnjom da su nabavljene falsifikate namenili daljoj preprodaji i prevaranciji, ali zašto se karabinjeri uopšte u to mešaju: ako su falsifikati kvalitetni (a u to je uložen izvestan dar i rad možda još veći nego u original!), ako su mušterije srećne, ko tu išta gubi!?