Primerni vojnik

Naprednjaci su u magičnoj vudu povezanosti, predsednik opštine je krpena lutka u koju stanovnice Brusa zabadaju šivaće igle, igle za heklanje, zihernadle, čiode, kuke za štrikanje, čak i dva šestara, dok se na neispavanom predsednikovom licu očitava bol i pojavljuju se crvene tufne.

Šta sve ne bih znao da nije sladostrasnog, hiperaktivnog predsednika opštine! Stanovništvo Brusa je zbog hajke na Jutku – jer je to ime od milja za poverenika svevladajuće partije i predsednika opštine – bilo lišeno posete našeg najboljeg sina, veleoptuženi Jutka očekivao je da će se amazing grace u poslednji čas spustiti na varoš pod njegovom pornografskom upravom tj. da će predsednik Republike i predsednik SNS-a (a to je, gle, sve jedna ista osoba, uz nos našem voljenom Ustavu!) počastvovati i Brus svojim neuporedivim prisustvom; gradska čistoća imala je pune ruke posla, avaj, grad je uzaman sinuo, Brus je ceo kažnjen zbog navodnog seksualnog uznemiravanja komunalnih trudbenica od strane takozvanog Jutke. 

*
Foto: Fonet, Vlada Srbije, Slobodan Miljević

Nedolazak predsednikov mahom se shvata kao čvrga potonjem, ali ima možda i šire značenje: uskrativši sebe tj. budućnost celom Brusu predsednik je poručio i pripadnicama oštećenog pola da u nemilom događaju ima možda i njihove krivice. Da! Predsednik se u sve razume i u sve se petlja. Stanovništvu kivnom na silovatelje obeća da će vratiti doživotnu robiju tj. da će svojim carskim ukazom promeniti kazneni sistem u državi; čovek koji zna u dan kad će biti rasvetljeno ubistvo u Borči, koji zna i jamči da je novoradikal Radoičić nevin, sada, kad mu se dogodio Jutka, naprečac izjavljuje da nećemo donositi presude preko noći, nego ćemo čekati pravnosnažnu presudu našeg slavnog nezavisnog sudstva. 

Pohotljivi pretplatnik Telekoma koji je (srećom i po njega i po drugu stranu) polagao ipak više na svoj lascivni spisateljski dar nego na snagu svojih mišica, dao je ostavku i kao predsednik opštine i kao partijski velikaš, a na ovaj korak nagnalo ga je prosvetljenje da svojim libidom i SMS-ovima poslatim sa pretpostavljam službenog mobilnog škodi predsedniku Vučiću, i da su sve optužbe za prekomerno udvaranje nekolikim žiteljkama Brusa uperene pravo u predsednika Vučića! 
Naprednjaci su u magičnoj vudu povezanosti, predsednik opštine je krpena lutka u koju stanovnice Brusa zabadaju šivaće igle, igle za heklanje, zihernadle, čiode, kuke za štrikanje, čak i dva šestara, dok se na neispavanom predsednikovom licu očitava bol i pojavljuju se crvene tufne! E, da bi vođu kurtalisao te neprijatne i nezaslužene akupunkture, moćnik iz Brusa odlučio je da sam sebe dvostruko ražaluje, i partijski, i činovnički. I sam predsednik dao mu je za pravo: ti si možda malko i prekardašio sa tom svojom opštinarskom pohotom, ali ne bi ti niko reč rekao da nisi u SNS-u, prema tome, ja sam prava meta! 
Predsednik Republike koji sad možda prvi put neće da se meša dok sud ne kaže svoje, ipak podseća da je Jutka u pet navrata bivao biran za predsednika opštine, pa ako je u svom dijalektičkom razvoju i padao u greh, beše to dok je bio u zloglasnom leglu dosmanlija, kako ih je u trenutku rableovskog nadahnuća krstio predsednikov tadašnji mentor i vlasnik, da, da ne bi Jutke ne bih ni znao za blagosloveni raskol u našoj jedinonaprednoj stranci, tamo je ženska struja prevagnula da se članu optuženom za zlostavljanje sestara u Hristu izrekne partijska kazna, i to odmah, a ročište na sudu kad će biti nije ni važno. Sam predsednik – i Partije i Države, jer je to jedno stvorenje, plači Konštitucijo! – kaže da su se za umereni progon pohotljivog dužnosnika izjasnile četiri dame, baš lepo rečeno, kao u pokeru. 
Pošto su svi događaji, svi građani i svi fenomeni neraskidivo povezani sa preosetljivim predsednikom Republike, pošto se sve tiče predsednika lično, i budući da predsednik lično utiče na sve što se događa u Srbiji i državama gde ima Srba, saznali smo i zašto je imperator primio k znanju gnev četiriju dama, to je zato što i sam ima i jedno žensko dete. Dakle, da predsednik ima dvanaest sinova, kao Jakov, druga bi se pesma pevala, i ženska struja morala bi da podvije rep, ako tako može da se kaže, a ne bi uspela, kao što jeste uspela, da stane i ona na muku Jutki. (Muška struja bila je, kako saznajem, ne za zlostavljanje žena, ali za žestoku i organizovanu opiranciju svemu što se prebacuje članu olimpijskog plemena, a nije sudski dokazano). 
&
Sudski je dokazano, dobro nije sudski, ali jeste poligrafski, da naš Radoičić ne samo što nije umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, nego nije bio ni u širem krugu saradnika koji se u atentatu podrazumeva! To je ustanovio i zajamčio lično predsednik SNS i predsednik Srbije (jer te dve titule šta su drugo nego dve strane istog novčića, dve glave boga Janusa, protivustavnog, ali našeg), i taman sam zaboravio na sa Svete zemlje odbeglog Radoičića, pročitam da je izabran za predsednika ni manje ni više nego Fudbalskog saveza Kosova i Metohije! Opa! Nije tačno da Kosovo i Metohija obitavaju jedino u preambuli Koštunicinog ustava, kao u kakvom izbegličkom kampu, Kosovo je naše dok na njemu imamo fudbalski savez! Poligrafisani Radoičić je izabran za predsednika tročetvrtinskom, takoreći valcer-većinom, pomislio sam da Albanci nemaju svoj savez, jer je fudbal od iskona srpski i ostaće srpski, ali ne, imaju i oni lažni naravno savez, jer su i kao država lažni. 
Imam nekog provajdera, tako li se to zove, koji prenosi samo fudbal iz unutrašnjosti, stalno mi nudi neke Dubočice, Leotare, Međugorja i Sutorine, a nikad nisam potrefio nijedan derbi iz naše kosovske lige! Radoičić je ili tajno prebegnut na Kosovo, da na licu mesta unapredi naš sveti fudbal na svetoj zemlji, ili će savezom predsedavati putem video-linka, a iz skrovišta u koje su ga naši smestili poradi toga što lažna kosovska milicija ima pik na njega… Ali, ako je napad na Jutku napad i na samog Vučića, zar i proganjanje uglednog sportskog radnika nije atak na predsednika?!
Proviđenje kao da iskušava šta sve može da otrpi neko kome se samom nema šta prigovoriti, ali ko je okružen divnim stvorenjima poput Bate, lika sa freske, koji je svojom pošalicom povredio i novinarku i dobar ukus; brat rođeni mu se sporečka sa vojnom policijom; kompletni idiot, koji se doista još ne zna ko je, poruši noću Savamalu, drugi pak imaju sumnjive doktorate, radnici poginu baš na omiljenom predsednikovom gradilištu, auto sa blaženo usnulim Babićem izazove tešku nesreću, jer u naplatnu rampu uleti brzinom vazhuplohova, i na sve se još navrze i razvratni predsednik opštine! 
Jedini ko može biti po volji Svedržitelju Tvorcu jeste ministar odbrane, ali i napada ako bude potrebno, ministar se dragovoljno, preko reda takoreći, obreo na predvojničkoj obuci koja traje dve nedelje. Prohtelo mu se da ličnim primerom podstakne mamine maze od pedeset godina koje se opiru svečanom zovu Otadžbine da ovladaju i oni svijetlim oružjem te da povećaju našu ionako povećanu vatrenu moć! Ne znam koliko će se postiđenika povesti za ovim uzvišenim primerom, toliko se ministar udaljio od nas da nam je teško da se sa njim u bilo čemu poistovetimo, ali možda je g. Vulin uzor drugim ministrima, ako su i oni vojnički neodgojeni. 
Ne znam ni da li slika koju vidim u blagovestima o njegovoj obuci potiče iz njegove kasarne, na desnoj strani junačkih grudi ima maskirnu zakrpu gde piše ćirilicom “A. Vulin”, što neprijateljskom snajperisti može da bude od koristi – mi smo nosili šlem, čak i češće nego šajkaču, a ovaj odocneli gušter slika se gologlav! 
*
Aleksandar Vulin / Foto: Fonet, Vojska Srbije 

Uglavnom je naš najslavniji dobrovoljac dobio odsustvo i pre nego što je položio svečanu zakletvu, imali smo po običaju predratno stanje, i gle, njegovi nadređeni u kasarni dozvolili su mu da skokne na zasedanje Saveta za nacionalnu odbranu; u toku tog ili možda drugog odsustva naš lični Švejk otvorio je svečano neki atletski miting ili tako nešto, a kažem Švejk zato što Vulin iskreno traži bojno polje, kao što je Švejk, izgubivši vezu sa pukom, lunjao po selima tražeći način da se priključi natporučniku Lukašu te da pod njegovom komandom, ako mu se posreći, položi život za Kajzera! Da li će vojničke dane izgubljene zbog višeg nacionalnog interesa Vulin da nadoknadi, ili je njegovo odsustvo možda nagradno: možda mu je odmah po sveč. ulasku u kasarnu uručena Značka primernog vojnika?