Prilično buke ni oko šta

Boris Tadić neće ići u Sloveniju. Lider lidera u regionu razočarao se u Boruta Pahora koji jedno govori u Ptuju, a posve nešto drugo u Beogradu – gde se na kraju ne zna ni je li bio ili nije bio, mediji su javili a kabineti i jednog i drugog aktera potvrdili da je Borut iznenada doleteo u Beograd, na noge nećkajućem se do poslednjeg trenutka Tadiću, ministar inostranih poslova Slovenije pak tvrdi da Pahor nije bio u Beogradu, ovo može da se utvrdi jedino preko „Poligrafa“ B92 -da se g. Borut usred emisije javi pa da vidimo stoji li na displeju pozivni znak za Sloveniju.

https://youtube.com/watch?v=dCwLN6gzZPY%3Frel%3D0

Predsednik je u poslednji čas i za dlaku izbegao zamku: da se pojavio na Brdu kod Kranja Kosovo bi tog časa postalo nezavisno tj. Srbija bi ga tamo nepovratno priznala i izgubila, ovako ga je dodatno nepriznala i sačuvala, hvala predsedniče, ali moramo ostati oprezni, da se Sejdiu ne maskira u akreditovanog fotoreportera, prodavca balona ili u navijača, pa da iznenada odbaci lažni „Nikon“, tamne naočari i sprsku zastavu kojom se prvobitno bio obmotao, a kamere da ga ovekoveče u blizini predsednika Tadića – u kom slučaju ode Kosovo kao rukom odneseno.

Dragan Šutanovac tvrdi da će ova godina biti zlatna za oficire koji još nemaju rešeno stambeno pitanje, već tri godine stvari za vojna lica idu nabolje, a ove godine ima da bude još bolje, čime se diskriminacija civila, nasleđena iz mrskog socijalizma, nastavlja unedogled, i jedino što je dobro jeste smanjivanje vojske, samim tim i rukovodećeg kadra koji mora da ima stan, a civili, pripadnici teritorijalne odbrane i civilne zaštite neka se snalaze kao i dosad.

Ministar poljoprivrede g. Dragin tvrdi da naši poljoprivrednici neće dići bunu po ugledu na kolege u Hrvatskoj, neće, to jamčim i ja koji sam registrovano poljoprivredno gazdinstvo, mi se ne bismo digli na ustanak ni protiv Franje Tahija, a kamoli protiv našeg rođenog ministarstva; Petar Feniks Škundrić isto misli da se kupci naftnih derivata neće ljutiti pa je preporučio, ali neobavezno, kao što je neobavezno i da on iziđe iz sukoba interesa, da gorivo poskupi četiri dinara po neobaveznom litru, Upravni sud dao je, gle, za pravo Vladi, da i dalje taji dokumenta koja je „Insajder“ iskao shodno zakonu o dostupnosti informacija, Nevena Petrušić koju vladajuća klasa hoće da ustoliči kao poverenicu za ravnopravnost još je tvrđi orah nego Vlada, Neveneta je je 16 (šesnaest) puta uskraćivala informacije Rodoljubu Šabiću, nevladin sektor već joj spočitava da je dozvolila dve desničarske tribine na kojima su razmere genocida – pardon: zločina! tome nas uči naša buduća Rezolucija! – bile dovođene u pitanje, ali zar i te omladinske, desničarsko-klerikalne udruge nisu u našoj zemlji još uvek manjina? I zad dekanka nije prema tome pravilno postupila, anticipirajući vlastitu budućnost?! Ne znam samo hoće li zamrznuti svoju funkciju na niškom pravnom fakultetu, ili mesto poverenika ne traži celog čoveka, pa će funkciju u slobodno vreme obnašati iz Niša, oni koji se budu osećali ugroženima moći će da u njen kabinet dođu kao studenti na office hours.

Pripadnici kragujevačkih zelenih iznervirali su rođenog gradonačelnika koji im je želeo dobro, kao što je želeo dobro i familiji Đoković, a dozlogrdili su i čiči  Đokoviću koji je u ime porodičnog borda raskinuo devedesetdevetogodišnji zakup, liderska porodica kojoj su na prvom mestu sport i novac ostavila je park na korišćenje deci, omladini, penzionerima, pticama i kučićima, gradiće Đokovići negde gde neće biti žrtve političkih pritisaka, to su stričeve reči koje su mi se urezale u sećanje, a umesto teniskog terena i hotela gde bi odsedale vodeće ličnosti sa ATP liste Kragujevčanima ostaje Krst, kao večna uteha za sve ovozemaljske stvari koje izmiču li izmiču.