Nikad izvini

Nakon odlaska Medvedeva i pogreba Njegove svetosti život se vratio u prijatnu kolotečinu. Jer, dok smo čekali i dvorili ruskog predsednika bili smo prebačeni u antifašistički mod, potera za Dražinim grobom bila je obustavljena, zamrla, domaćini su kao navijeni ponavljali kako im je 20. oktobar uvek bio na partizanskom srcu. Tijekom četiri dana i četiri noći žalosti bili smo lišeni vesti o našima na „Farmi“ i u „Velikom bratu“, da bi život, koji zaista više nije mogao da čeka, minule sedmice ponovo zasijao punim svojim sjajem: radikalna gospa Gordana Pop Lazić bacila se cipelama na Gordanu Čomić, iako potonja nije kazala: „Ko misli da je bezgrešan, neka se prvi baci obućom na mene“.

https://youtube.com/watch?v=hLpSQjvmXmc%3Frel%3D0

Visoka državna komisija za nalaz Dražinog groba nadoknađuje izgubljene dane, tužilac Radovanović smatra da partizanski saveznici, Britanci, Amerikanci i Rusi imaju u arhivama sve o Čiči, lično mislim da ih treba pritisnuti: kao što Britnacima bivše kolonije dodijavaju tražeći natrag opljačkano blago, tako i mi treba da tražimo našu narodnu baštinu, da, tužilac je razočaran što Dražina kćer i unuk nisu bili radi da daju DNK, pa zašto im ne uzmete na silu?! Ono što je nacionalni interes ne sme da zavisi od kaprica ili nehaja pukih krvnih srodnika!

 

&

Nepali borci četničkog pokreta imaju svoje udruženje, država im je pre par godina dala sva prava i privilegije koje su šest decenija uživali partizani, e, pripadnici crnih trojki sada bi da idu u pozorište, a kao učesnici NOP-a imaju pravo na jeftinije, boračke karte.

According to „Danas“ predsednik Tadić je ministrima naložio da ne lanu više ništa što bi Holandiju moglo razdražiti, bogato iskustvo školskog psihologa stavio je na raspolaganje državi: pažljivo traži datum kad će konkurisati za članstvo u Evropskoj uniji, proučava dakle i podsvest evropskih moćnika, i ne bi da naši kočoperci nečim novim iznerviraju dosadne Holandeze.

&

U utorak će bože zdravlja naš predsednik kod sudije za prekršaje zbog šampanjca gucnutog u svečanoj loži koja je neodvojivi deo stadiona kao što je Kosovo neodvojivi deo Srbije, zaprećena kazna je 30 do 50 hiljada dinara, čemu se počinilac i nada, to je sam toplo preporučio sudiji za prekršaje, ali šta ćemo ako predsednik bude morao malko i u zatvor?! U Americi ako predsednik primi totalnu anesteziju potrpredsednik automatski stupa na snagu, kao što kad nestane plina u kolima, motor odmah prelazi na benzin!

&

Kao što je Vatikan sa priličnim zakašnjenjem dao za pravo Galileju i izvinio mu se, tako su Rasim Ljajić i tužilac Vukčević dali za pravo meni koji sam od prvog uhapšenog Mladićevog jataka tvrdio da se to ne sme: predsednik Saveta za kolaboraciju sa tuđinskim tribunalom i državni tužilac priznaju da je hapšenje talaca bilo greška, da su ih organi gonjenja podmuklo pratili možda bi ušli u trag Mladiću, ja sam jatacima držao stranu i sa stanovišta ljudskih prava: pre pravosnažne presude nije njima ni prijatno lako da zalupe vrata progonjenom prijatelju, ili da ga liše provijanta, konaka i šećera za pčele. Za razliku od Svete stolice meni se funkcioneri nisu izvinili, ali im ja to ovim putem praštam!