Desno smetalo

Nakon nekoliko uzastopnih iskušeničkih dana i noći Boris Tadić rekao je zbogom predsednikovanju: „Odlučio sam da skratim svoj rođeni mandat!“ – sudbina Rastka Nemanjića koji se odrekao prestola i otišao u manastir ponovila se, žezlo je vladar predao sestri u Hristu Slavici Đukić Dejanović, tako da smo sada svi u blagoslovenim rukama SPS-a. Život očito može da čeka i sačekao je svojih novih i više nego pet minuta. Marko Milošević iz srca Rusije komanduje radovima na njegovome gumnu u Požarevcu, želim da budem upamćen kao lice koje je prvo predložilo da se srpskom domaćinu vrati njegova parfimerija na Terazijama, ona koju su petooktobarski nasilnici opljačkali i oskrnavili grafitom „Žali se tati!“; najmoćniji socijalista nakon Miloševića Ivica Dačić ukorio je policajce što su hapsili palikuće, a da njega nisu ni pitali, ni naknadno izvestili, što mi govori da nema nijedne akcije, nijednog privođenja ako ga ministar policije ne odobri ili ne naloži. Moglo se dakle desiti da neko javi ministru kako su operativci na tragu huliganima koji zapališe američku ambasadu, a da ministar kaže: „Nemojte sada, nije trenutak, kud prođoše godine, neka prođe još neko vreme – hoćete li da navijači uzmu na zub Socijalističku partiju samo zato što sam njen predsednik?!“

Maestro Tasovac dao je oglas, njegovi će podanici glasati za partije koje Filharmoniji budu dale novac, ali samo ukoliko dokažu da je bar neko od čelnika tih partija bio na koncertu ove muzičke družine u poslednjih osam godina. Mislio sam da je pravo glasa pojedinačno, ali to izgleda ne važi za instrumentaliste, oni imaju vezani mandat, kovertiranu ostavku, šta li, i ima da gude tj. glasaju onako kako im njihov razbarušeni dirigent bude naložio. Vlada koja pre par meseci nije dala garancije g. Frenkiju i g.  Jovici Stanišiću da budu malo u Srbiji sa najbližima, sama je nudila jamstvo za Šešelja koji se according to Nerma Jelačić nije ni iskao da dođe ni na kakvo nagradno odsustvo, jer mu je cilj puna sloboda, ali bi Vojvoda mogao mnogo dobra pričiniti svojim ma kako privremenim dolaskom, sada kada su izbori na pomolu, i kad bi njegove razbijene i desetkovane jedinice zahvaljujući njegovom prisustvu, harizmi i savetima mogle novoradikalima da pomrse račune. Dovoljno da demokrate koje se za novu turu vlasti bore odnesu prevagu. Prozirnost ovog manevra nije smetala nikome iz vladajuće klike, pokušali su da dovedu besplatnog saveznika; da im je to pošlo za rukom desno bi se smetalo pokazalo u svom osvetničkom entuzijazmu, ne bi Tomi i Vučiću bilo svejedno, ipak je on njihov profesor Higins, ali će zato Jadranka Šešelj svoje ime i fotogeničnost staviti na raspolaganje muževljevoj partiji. Radikali su bili izabrali i obznanili ko će ih predvoditi na izborima, ama se izabrani prethodnik nakon jednog dana duševne borbe odrekao svoje ugledne funkcije i sam, prijatno iznenadiv Otadžbinsku upravu, predložio da to umesto njega obavi gospođa Jadranka, skratio je i on svoj mandat!

Iz Saveta Evrope stižu apeli srpskom premijeru da oslobodi kosovskog albanca Hasana Abazija. Precenjujete i moć i samostalnost g. Cvetkovića. Vesti iz lepih umetnosti: oficir i džentlmen zajedno su napisali književno delo „Branio sam istinu“, Veselin Šljivančanin i Vanja Bulić napisali su knjigu o pukovnikovoj sudbi, a prikazao ju je svestrani Predrag Simić, uz sadejstvo Manojla Manja Vukotića koji se sad već izveštio u izdavačkoj retorici i koji je štivo namenjeno slobodarskom tržištu nazvao „bolnim do krika, iskrenim do naivnosti“.

Različak Drugog reda g. Aleksandar Popović koji će biti DSS-ov kandidat za gradonačelnika nije na bilbordu predstavljen vlastitim portretom, iako izgleda kao srpski Hju Grant. Ovaj mladi naučnik morao je da prostor ustupi cvetu koji je pobedio na svepartijskom botaničkom konkursu i postao simbol DSS, različku koji se možda i lakomisleno prihvatio da bude jamac Košutničinog uspeha na izborima. Vesti iz sveta: homoseksualcima u Albaniji neće biti dopušteno da paradiraju, što će reći da između naša dva naroda i između naših vlastodržaca vlada jednoumlje, te će i suživot možda biti moguć. Goran Bregović legalizovao je svoju obradu „Ode radosti“, ali još nije legalizovao kuću na Voždovcu, dobro čini i dobru se nadaj. Izgleda da je visoki poverenik „Frikoma“ za nagradnu igru „Ližite pažljivo“ (u daljem tekstu: frik) lično premda nedovoljno pažljivo olizao i glavnu premiju tj. džip zvani hamer, to mu je bilo malo te je i sve utešne nagrade u vidu mobilnih telefona preusmerio (forward) ka sebi. Tja, ako je zaista dolijao to je usled izvesne prekomernosti i mnogobrojnosti saradnika (koji blagodareći njegovome navođenju i osvojiše nagrade!).