Spot objavljen posle sednice Glavnog odbora

Premijer Aleksandar Vučić o predizbornom spotu. (N1, 20. 2. 2017. godine)
„Pojavio se (spot) istog dana uveče (kada je bila sednica Glavnog odbora).“

Aleksandar Vučić porekao je danas da je njegov predizborni spot postavljen na Fejsbuk nekoliko dana pre sednice Glavnog odbora (GO) stranke i tvrdio je da se spot pojavio tog dana uveče. Prema premijerovim rečima spot je imao i nastavak koji bi bio dodat da su se odlučili da predsednički kandidat SNS-a bude Tomislav Nikolić.

Međutim, nešto nije u redu sa ovom Vučićevom izjavom, pošto se na društvenoj mreži Fejsbuk spot našao čak dva dana pre sednice GO (koja je održana 17. februara) o čemu svedoči printskrin objave.
*
Objava spota, foto: printscreen Facebook
Zbog toga premijer Vučić za ovu izjavu dobija ocenu neistina. Jedino tačno je da je spot javnosti postao dostupan najverovatnije u noći između petka i subote, tako da je bio vidljiv tek za vikend.
Premijer Aleksandar Vučić je istom prilikom rekao da je spot koštao „7.000 puta manje” nego kampanje nekih drugih kandidata, izbegavši tako da precizira koliko je spot zaista koštao. Napomenuo je da iznajmljivanje aviona košta između 200 i 400 evra, a da će Srpska napredna stranka isplatiti troškove tek kada se izbori raspišu.
Istinomer je u nedelju već ocenio Vučićeve navode da do sada nije ništa potrošio na kampanju kao neistinite, što potvrđuju i njegove današnje izjave, bez obzira na to kada će se naplata i izvršiti. Za sam početak kampanje i za jedan spot isuviše je tajni i nejasnoća u štabu naprednjaka.
Naslovna fotografija: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević