Početna Izjave Obećanja Izgradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop počinje u martu
Aleksandar Vučić

Premijer Vučić o izgradnji pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu "Prokop".

Izgradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop počinje u martu

"Mi saobraćajnice pristupne počinjemo već u martu da radimo dakle i tu će veliku ulogu da ima i grad Beograd, a zatim očekujem da u narednih dva meseca ako budemo uspeli da završimo potpisivanje i konačnog ugovora i odmah idemo da iskoristimo građevinsku sezonu i da to radimo."

Tanjug, 26. 01. 2016. godine

Komentar Istinomera
Aleksandar Vučić je u januaru ove godine najavio da će izgradnja pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu "Prokop" biti započeta u martu.   

Istog dana, na obeležavanju završetka prve faze rekonstrukcije stanice "Prokop", premijer je izrazio i očekivanje da u naredna dva meseca ceo posao bude ugovoren, a radovi u toku.

Tender za saobraćajnice jeste objavljen još 20. januara 2016. godine. Ipak, od njegovog raspisivanja kao i od premijerovih najava, prošlo je više od četiri meseca. Istinomer je od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda zatražio odgovore u vezi sa najavljenim ugovorom i radovima.
"Obaveštavamo Vas da ugovor iz Vašeg zahteva nije potpisan, kao i da navedeni radovi nisu započeti", stoji u odgovoru koji smo dobili iz Direkcije.
Više od šest meseci od Vučićevog obećanja, gradski menadžer je sredinom avgusta 2016. izjavio da je "ugovor za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Prokop potpisan sa grupom izvođača, koju predvodi Strabag". Vesić je najavio da će radovi početi u narednih mesec dana, kao i da će biti završeni do maja 2017. godine.
www.beograd.rs, 12.8.2016. godine
"Nakon pribavljanja neophodnih bankarskih garancija i odgovarajućih polisa osiguranja radovi mogu da počnu. Izgradnja pristupne saobraćajnice trajaće do maja sledeće godine, a vrednost ugovorenih radova je 380 miliona dinara. Radovima će se povezati gornji trg stanice sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom", rekao je Vesić.
Inače, u istom govoru Vučić je ponosno isticao činjenicu da je prvi deo posla završen u roku. U okviru ovog dela izgrađena su četiri koloseka, rekonstruisana dva, obavljeni električni i telekomunikacioni radovi, kao i deo građevinskih. Da podsetimo, tender kojim su izabrani izvođači ovih radova Upravni sud je proglasio nezakonitim, o čemu je Istinomer već pisao. 

Izgradnja stanice "Prokop" probijala je mnoge rokove i već četrdeset godina ne uspeva da bude završena. Iako premijer Aleksandar Vučić najavljuje njen brzi završetak, kako kaže i pre roka, izgleda da je usporilo već kod druge faze, pa njegovo obećanje ocenjujemo kao neispunjeno

[AŽURIRANO, 12.8.2016. godine]: Dopunjeno izjavom gradskog menadžera Gorana Vesića da je ugovor potpisan 12. avgusta 2016. i da će radovi početi kroz mesec dana, dok je Vučić obećao početak radova u martu. 
Najčitanije