Ugovori potpisani, proizvodnja samo što nije

Gradonačelnik Sremske Mitrovice o ugovoru sa američkom kompanijom “Kuper Standard”. (Politika, 9. 1. 2013. godine)
„Svi ugovori su potpisani i očekujem da u prvoj polovini ove (2013.) godine počne izgradnja hala i paralelno proizvodnja u zakupljenom poslovnom prostoru.“

Priča o američkoj kompaniji „Kuper standard“ i otvaranju fabrike rezervnih delova u Sremskoj Mitrovici pokrenuta je 2012. godine. Amerikanci su zakupili hale bivše Mitrovačke industrije ventila (za koju se ranije pričalo da će je kupiti Dženeral motors) i sa Vladom Srbije potpisali ugovor o podsticaju od 8.000 evra po zaposlenom radniku. Gradonačelnik Mitovice je više puta ponovio da proizvodnja počinje u prvoj polovini 2013. godine i da su svi dogovori već parafirani.

Na isteku trećeg meseca 2013. proizvodnja još uvek nije pokrenuta, a Nedimović sada priznaje da ugovori, ipak, nisu potpisani.

„Ugovor će zvanično biti potpisan u aprilu (2013.). Nakon toga biće organizovane obuke za radnike, najverovatnije u Poljskoj, a od jeseni se očekuje i početak proizvodnje u novoizgrađenoj fabrici.“

Sremska TV, 21. 3. 2013. godine

Em što proizvodnja nije počela kako je Nedimović najavljivao, em što se sada otkrilo da ugovora još nema. Zato mu Istinomer daje ocenu „neistina“.