Početna Izjave Istinitost Nikada nisam zagovarao Veliku Srbiju
Aleksandar Vučić

Zamenik predsednika SNS o granici Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Nikada nisam zagovarao Veliku Srbiju

"Iz mojih usta niste čuli nikada za tu granicu (Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica). Nikada!"

B92, 4. 11. 2008. godine

Komentar Istinomera
Ubrzo pošto je iz Srpske radikalne stranke prešao u SNS Aleksandar Vučić je izjavio kako nikada nije govorio da su granice srpskih zemalja na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Na njegovu nesreću odmah je stiglo "podsećanje" iz njegove bivše stranke u vidu snimka iz 2000. godine:
Otadžbinski kongres SRS, 23. 1. 2000. godine
"Mi ni tada ni danas nismo hteli i nećemo ništa što je tuđe, hoćemo samo ono što je naše, srpsko, a to jesu i taj Karlobag, i Ogulin, i Karlovac, i Virovitica, i sve te srpske zemlje."
Nakon što su mu novinari skrenuli pažnju da postoji autentični zapis gde on vatreno govori o Velikoj Srbiji zamenik predsednika SNS je odgovorio:
Alo, 10. 11. 2008. godine
"Moguće je da sam zaboravio da sam to nekad izgovorio. Nikad nisam verovao da su Split i Dubrovnik srpski, ali sam verovao i sada verujem da su srpski Banjaluka, Bijeljina i Trebinje, kao što sam u vreme postojanja Srpske Krajine verovao i da je Knin srpski...Dobro, ako su našli jedan snimak, naći će i drugi, ali ja sam o tome govorio najmanje od svih."
Pošto je pokušao da negira da se zalagao za razgraničenje Srbije sa Hrvatskom na potezu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica Vučić od Istinomera dobija ocenu "neistina".
Najčitanije
Pitajte Istinomer
Šta je Ministarstvo zdravlja uradilo po pitanju blokiranih računa zdravstvenih ustanova?
Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dana 26. maja 2017. blokirane račune je imala 21 zdravstvena ustanova, dok je u septembru 2016. u blokadi bilo njih 19. Sam iznos blokada od septembra 2016. do kraja maja 2017. godine porastao je za skoro 540 miliona dinara.