Proveri me

Tokom čitanja izjava političara ne znate uvek šta je u njima istinito, a šta ne? Želite da ih proverite, a niste sigurni kako? Istinomerov tim novinara za vas proverava izjave političara sa najčitanijih informativnih web portala.

Na konferencijama za medije, u intervjuima, u parlamentu političari dnevno izgovore niz neistina. Kada ubuduće posumnjate u istinitost tvrdnji kao što su “Ekstremno siromaštvo iskorenjeno u Srbiji”, “Penzije nikad veće”, “Srbija je ekonomski lider u regionu”, pošaljite nam, a mi ćemo ih proveriti za vas.   

Instalirajte Istinomerov besplatan dodatak za Google Chrome i Mozilla Firefox pretraživače koji omogućava čitaocima da obeleže sumnjive izjave političara koje pronađu na najčitanijim informativnim web portalima i jednim klikom ih pošalju novinarima Istinomera na proveru.


[proverime]

U toku čitanja bilo kog članka na sajtovima blic.rs, kurir.rs, telegraf.rs, srbijadanas.com, espreso.rs, danas.rs ili rs.n1info.com možete selektovati izjavu političara u čiju istinitost ili doslednost sumnjate i desnim klikom na markiranu izjavu izabrati opciju “Proveri me“. Klikom na nju šaljete izjavu na proveru Istinomeru.


Na isti način na proveru nam možete poslati i obećanje za koje sumnjate da će biti ispunjeno.

Kada Istinomer oceni izjavu ona će, uz logo Istinomera, biti obeležena zelenom, crvenom ili žutom bojom, u zavisnosti od toga da li je izjava pozitivno, negativno ili neutralno ocenjena.

Važna informacija je da aplikacija ne skuplja nikakve lične podatke i jedino ima pristup ID broju korisnika, kako bi Istinomer tim mogao da pošalje odgovor o proverenoj izjavi.

“Proveri me” dodatak za Google Chrome pretraživač možete preuzeti ovde.
Ukoliko ste korisnik Mozilla Firefox pretraživača, dodatak preuzmite ovde.