Zukorlić je nebitan!

Lider SNS-a o muftiji Islamske zajednice u Srbiji. (Blic, 24. 11. 2010. godine)
„Zukorlić je za mene irelevantna ličnost u politici.“

Govoreći novembra 2010. o saradnji SNS sa predstavnicima Bošnjaka, Tomislav Nikolić je izjavio da „s Rasimom Ljajićem imamo bolju saradnju nego s Ugljaninom“ i istakao da je muftija Islamske zajednice u Srbiji za njega „irelevantna ličnost u politici“.

Međutim, već sledeće jeseni Nikolić se u Novom Pazaru sastao baš sa Zukorlićem. O njemu je, ovaj put, upotrebio sasvim drugačiji rečnik.

„Lider naprednjaka rekao je da je sinoć otvorena jedna nova stranica saradnje: Došao sam sa željom da se u Srbiji stanje ne kvari, da živimo u miru, slozi i razumevanju. Očekujem da će od iduće godine na nama biti teret odgovornosti za situaciju u Srbiji. Želimo da spremni dočekamo dan kada ćemo i ja i muftija Zukorlić, kao odgovorni ljudi, brinuti o narodu koji predstavljamo. Nikolić je rekao da ne podržava bojkot popisa, ali da državi zamera što nije ispunila neke Zukorlićeve zahteve, posebno o kontroli popisnog materijala.“

Večernje novosti, 7. 10. 2011. godine

Budući da je za manje od godinu dana muftija Zukorlić za lidera naprednjaka od nebitne političke ličnosti postao važan faktor na političkoj sceni Srbije, Tomislava Nikolića ocenjujemo kao nedoslednog.