„Zeleni“ vrtić u 2013.

Zamenik gradonačelnika Pančeva o izgradnji “zelenog” vrtića na Strelištu. (TV Pančevo, 07.11. 2012. godine)
"Skoro sigurno je da će vrtić na Strelištu biti građen i da će početak radova biti sledeće (2013.) godine."

Razgovori o izgradnji vrtića na Strelištu započeti su u proleće 2012. godine. Onda su usledili izbori, konstituisanje vlasti, da bi se razgovori sa Fondom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nastavili tek u novembru 2012. godine. Nakon sastanka zamenik gradonačelnika Saša Pavlov se pohvalio da je izgradnja veoma izvesna, da će se vrtić graditi fazno i to po pravilima “zelene izgradnje” koja podrazumeva energetsku efikasnost, kvalitet vazduha, pogodnu količinu svetlosti i reciklažu otpada.

U avgustu 2013. godine jeste otvoren novi vrtić u Pančevu, ali ne i “zeleni” koji je najavljivao Pavlov. Liste čekanja nisu ukinute, a žitelji Strelišta i dalje nemaju obdanište. Tom pirilikom je član Gradskog veća za obrazovanje Miodrag Radojković demantovao svog kolegu iz vlasti.

“Čuli ste obećanja gradonačelnika, čuli ste odluku Skupštine grada da se sledeće godine počne sa izgradnjom „zelenog” vrtića na Strelištu.”
TV Pančevo, 30. 8. 2013. godine

Zato zamenik gradonačelnika Pančeva dobija ocenu “neispunjeno”.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.