Završavamo stare, počinjemo nove projekte

Ministar ekonomije o planiranim investicijama u opštini Bački Petrovac. (sajt opštine Bački Petrovac, 17. 9. 2010. godine)
"Iz Fonda za regionalni razvoj Republike Srbije izdvojena je ukupna suma od 32 miliona dinara, koja će biti utrošena ne samo na završetak već započetih investicija u bačkopetrovačkoj opštini, nego i za početak novih."

Kada je u jesen 2010. posetio opštinu Bački Petrovac tadašnji ministar ekonomije je obećao lokalnoj samoupravi novac iz Fonda za regionalni razvoj za izgradnju, odnosno rekonstrukciju nekoliko objekata. Investicija u visini od 32 miliona dinara trebalo je da bude usmerena u izgradnju fiskulturne sala za potrebe dece iz predškolske ustanove „Včielka“ u Kulpinu i za rekonstrukciju stare opštinske zgrade u toj mesnoj zajednici, kao i za adaptaciju pozorišta u Bačkom Petrovcu. Za te projekte novac je bio predviđen i iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Međutim, kako Istinomer saznaje u opštini Bački Petrovac i MZ Kulpin nijedna od najavljenih investicija nije započeta jer nije bilo para. Da bude još crnje u međuvremenu su građevinske dozvole istekle, projekti moraju ponovo da se rade jer se Zakon o građevinarstvu promenio, pa će opština morati ponovo da konkuriše za novac iz istih ili drugih fondova.

Dinkić, neispunjeno obećanje.

Poseban apsurd je što su marta 2012. odbornici URS u SO Bački Petrovac, taman uoči predizborne kampanje, oštro kritikovali samo pokrajinski Fond za neplaćanje ugovorenih investicija podsećajući da je na osnovu odluke o pomoći građevinarstvu Vlada Srbije za opštinu Bački Petrovac odobrila 11.248.400 dinara za rekonstrukciju stare opštinske zgrade u Kulpinu, potom 6.100.000 dinara za izgradnju fiskulturne sale u obdaništu u Kulpinu, 8.358.339 dinara za adaptaciju zgrade pozorišta u Bačkom Petrovcu i 2.887.436 dinara za rekonstrukciju obdaništa u istoj opštini.

„Nijedan od ovih projekata nije realizovan i stoga pitamo direktora Fonda za kapitalna ulaganja gde su završili ovi novci.“

predsednik OO URS Bački Petrovac Jan Sabo, Glasačka kutija, 6. 3. 2012. godine