Zakon o poreklu imovine do polovine 2013.

Vicepremijer o usvajanju Zakona o poreklu imovine. (Danas, 22. 5. 2013. godine)
„Predlog zakona o poreklu imovine naći će se u Narodnoj skupštini do 15. juna.“
Zakon o utvrđivanju porekla imovine trebalo je da bude pred poslanicima još u februaru 2013, kako je najavio tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika.

Blic, 29. 11. 2012. godine
„Što se tiče donošenja tog zakona, očekujem da će do kraja januara ili najkasnije početkom februara biti pred poslanicima.“
Predlog zakona, ipak nije tada ušao skupštinsku proceduru. Nakon toga, trebalo je da bude formirana radna grupa, a za april su bile planirane i konsultacije tog tela. Međutim, Zakon o poreklu imovine nije donet ni do 2015.
 
Sadašnji premijer Srbije ističe da je u planu da tokom ove godine bude usvojen zakon, ali da su prvo potrebni razgovori sa koalicionim partnerima.

Danas, 24. 1. 2015. godine
“Podržavam donošenje zakona o poreklu imovine i u planu mi je da on bude usvojen ove godine. Ali kako bismo ostvarili taj plan potrebni su razgovori i dogovor sa koalicionim partnerima, rekao je Vučić.”
Neispunjeno“ obećanje aktuelnog predsednika Vlade Srbije.
 
Foto: FoNet, Dragan Antonić
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.