Zaključićemo sporazum sa MMF-om

Premijer o zaključenju aranžmana sa MMF-om. (Otvoreni parlament, 27. 4. 2014. godine)
“U cilju jačanja poverenja međunarodne zajednice i kreditora u kredibilnost namera vlade da obezbedi dugoročnu održivost javnih finansija, u prvih 100 dana vlade biće intenzivirane aktivnosti na zaključenju aranžmana sa MMF-om i verujem da će taj aranžman biti zaključen.”

Premijer je u svom ekspozeu najavio, da će u prvih 100 dana rada nove Vlade Srbije „biti intenzivirane aktivnosti na zaključenju aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom“, ističući da veruje da će taj aranžman biti zaključen. Posle pola godine, premijer je izjavio da očekuje da do Božića bude potpisan aranžman.

„Očekujemo do Božića da potpišemo sporazum sa MMF-om, što će biti još jedna važna stvar za našu zemlju.“
Beta, 21. 10. 2014. godine

Nakon mesec dana, šefica Misije MMF-a za Srbiju Zuzana Murgasova potvrdila je da je ta međunarodna finansijska institucija postigla dogovor s Vladom Srbije o novom trogodišnjem aranžmanu iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra.

„Na završnoj konferenciji za novinare, posle zvaničnih razgovora koji su trajali od 4. do 20. novembra, rečeno je da bi novi aranžman sada trebalo da odobri Bord izvršnih direktora MMF-a, ali će, prema planu, biti efektivan od 1. januara 2015. godine.“
Tanjug, 20. 11. 2014. godine

Bord izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo je 23. februara odluku o sklapanju trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

Ispunjeno obećanje premijera Srbije.