Vrtići kasne, ali rešavaju probleme

Gradonačelnik Čačka o izgradnji dečijih vrtića. (Čačanski glas, 18. 7. 2008. godine)
„Doneli smo odluku da započnemo pripreme za gradnju još jednog vrtića na gradskom području. Objekat bi trebalo da bude završen i otvoren sledeće (2009.) godine.“
Završen vrtić za 450 mališana

Smeštaj dece u čačanskim vrtićima je višegodišnji problem. Tako je 2008. godine čak 400 dece ostalo bez mesta u vrtićima. Nedostatak smeštajnih kapaciteta zadavao je velike probleme kako Predškolskoj ustanovi „Radost“ koja je radila sa većim brojem dece u grupama, tako i roditeljima koji su morali da se snalaze kome da ostave decu na čuvanje. Zbog toga je gradska vlast donela odluku da se u samom Čačku izgradi veliki vrtić za 450 dece, kao i da se u prigradskom naselju Preljina podigne ustanova za 140 dece. Za izgradnju i opremanje oba obdaništa, uloženo je oko 180 miliona dinara.

Vrtići su otvoreni krajem marta 2011. godine. Iako je gradonačelnik Stanojević obećao da će objekti biti gotovi tokom 2009. godine i da taj rok nije ispunjen, ono što su Čačani dobili izgradnjom vrtića vredi više od probijenog roka, te zbog toga obećanje ocenjujemo sa „skoro ispunjeno“.