Vozom do Slobode

Gradonačelnik Čačka o obnovi industrijskog koloseka do fabrike "Sloboda". (Ozonpress, 13. 3. 2013. godine)
"Grad će učestvovati u rekonstrukciji industrijskog koloseka do kompanije Sloboda koji je danas zapušten. Nakon rekonstrukcije, sledeće (2014) godine šinobus će prevoziti radnike, ali i sve sugrađane na relaciji Sloboda – Gradsko groblje – Železnička stanica."

Nekadašnji direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović posetio je Čačak 13. marta 2013. godine. Prilikom susreta sa rukovodstvom grada mnogo toga je obećano, od ustupanja pojedinih zgrada lokalnoj samoupravi do remonta industrijskog koloseka od Železničke stanice do kompanije „Sloboda“. Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić kazao je da će grad učestvovati u rekonstrukciji zapuštenog industrijskog koloseka do kompanije „Sloboda“, ističući da će nakon rekonstrukcije od naredne 2014. godine šinobus prevoziti radnike, ali i ostale građane na relaciji Sloboda – Gradsko groblje – Železnička stanica. „Šteta je da takav potencijal ne iskoristimo za potrebe sugrađana“, rekao je tada Ilić.

Međutim, od tog obećanja prošle su skoro dve godine, ali od realizacije nije bilo ništa. Kao što se vidi na fotografiji, industrijski kolosek je i dalje u korovu.

Čačak
Industrijski kolosek, Čačak (januar 2015. godine)

 

Zbog toga obećanje gradonačelnika Ilića ocenjujemo kao neispunjeno.