Vlast u Čačku nije u krizi

Portparol Nove Srbije u Čačku o najavi SPS-a da će raskinuti koaliciju sa tom strankom. (Večernje novosti, 17. 3. 2011. godine)
„Nije istina da je vlast u Čačku u krizi. Negovanović je i ranije imao slične izlete, kada je davao neprimerene izjave o Velimiru Iliću, ali se sve završilo bez posledica.“

Kada je najavljen miting opozicije okupljene oko SNS-a u Čačku, prvi takav skup van Beograda, to je izazvalo burnu reakciju predsednika čačanskih socijalista Veljka Negovanovića koji je sazvao vanrednu konferenciju za novinare. On je istakao da održavanje mitinga dovodi u pitanje opstanak vladajuće koalicije na gradskom nivou jer miting u Čačku organizuje Nova Srbija, koalicioni partner SPS-a u gradu na Moravi.

„Nova Srbija je od 24 grada u Srbiji jedino u Čačku u vladajućoj koaliciji, i ne vidim drugi razlog zašto bi baš u ovom gradu, odmah posle Beograda, bio organizovan miting. Pitamo se, da li ovaj skup ima za cilj najave buduće koalicije NS i njenih partnera u gradu. Znači li to da nas se oni odriču. Onda ni mi ne treba da sedimo skrštenih ruku i da gubimo vreme.“

predsednik čačanskog SPS-a Veljko Negovanović, Večernje novosti, 17. 3. 2011. godine

I pored burne reakcije SPS-a u Novoj Srbiji nisu bili uznemireni, ni uplašeni, već su kratko objasnili da gradska vlast nije ugrožena. Ispostavilo se sa razlogom. Koalicija i dalje funkcioniše, kao da mitinga i vanredne konferencije za novinare nije ni bilo. SPS je ostao u koaliciji sa Novom Srbijom, DSS-om, PUPS-om i Radikalima Čačka.

Očigledno da je portparol Nove Srbije Milan Draškić dobro procenio situaciju i izjavu predsednika čačanskih socijalista. Zbog toga njegovu izjavu Istinomer ocenjuje istinitom.