Užice dobilo razvojni centar

Gradonačelnik Užica o izgradnji Gradskog kulturnog centra. (Užička nedelja, 4. 12. 2009. godine)
„Novi objekat od 600 kvadratnih metara, namenjen udruženjima građana, policiji za garaže i gradskoj upravi, biće završen do oktobra naredne godine.“

Gradonačelnik Užica Jovan Marković i zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić, 4. decembra 2009. godine, označili su početak gradnje Gradskog razvojnog centra, na lokaciji na kojoj se nekada nalazila Šarena sala. Oni su obećali da će objekat, čiju su gradnju sa ukupno 40 miliona dinara finansirali Ministarstvo unutrašnjih poslova, grad i švajcarska organizacija MSP, biti završen do jeseni 2010. godine. Umesto tada, Gradski razvojni centar otvorili su Marković i Dačić 19. aprila 2011. godine.

Na pitanje zbog čega je kasnila gradnja, Marković je rekao:

„U planu je bilo da se radovi završe do kraja oktobra 2010. godine, ali kasnili su samo mesec dana, pošto se čekalo useljenje Regionalne razvoje agencije, zamena zemljišta i dolazak ministra Dačića. Zgrada je završena na vreme, ali smo čekali da usaglasimo protokol ministra Dačića i da zajedno otvorimo zgradu, čiju smo izgradnju zajedno započeli“.

Danas, 19. 4. 2011. godine 

Iako je gradnja kasnila, Istinomer obećanje ocenjuje kao „ispunjeno“.