Užice dobija kompleks bazena

Pomoćnica gradonačelnika Užica o izgradnji kompleksa bazena. (Danas, 6. 12. 2009. godine)
"Pored dva otvorena i jednog zatvorenog bazena i rekonstrukcije postojećeg dečjeg bazena na Đetinji, kompleks bazena dobiće i dodatne sadržaje, koji će biti direktno u funkciji sportova na vodi, a gradnja bi trebalo da počne polovinom naredne godine."

Na predstavljanju idejnog projekta, u prisustvu lokalnih funkcionera i medija u Skupštini grada, pomoćnica gradonačelnika za urbanizam je precizirala da će budući kompleks bazena biti na gradskoj Plaži, na levoj obali reke Đetinje, uzvodno od brane. U tom trenutku ona nije mogla da kaže koliko će taj projekat koštati, istakavši da je u pitanju „samo početna ideja“, te da će „cena biti poznata za desetak-petnaest dana“, a potom zaključila da „veruje da takav objekat neće biti skup“(Danas, 6. 12. 2009. godine)

Devet meseci kasnije, gradonačelnik Užica Jovan Marković izjavio je da je gradska vlast odustala od tog grandioznog projekta.

„Javljali su nam se investitori i rekli da je ideja odlična, ali zbog ekonomske i finansijske krize nije vreme za tako velike investicije. Procena je da bi takav objekat koštao oko šest miliona evra. Umesto takvog kompleksa na Plaži, grad namerava da gradi jedan zatvoreni bazen, ali na drugoj lokaciji, odnosno u naselju Carina, u blizini Medicinske škole.“

Danas, 9. 9. 2010. godine

S obzirom da se od kompleksa odustalo i da je šansa da Užičani konačno dobiju zatvoreni bazen propuštena, pomoćnica gradonačelnika na skali Istinomera dobija ocenu „neispunjeno“.

Dvadeset godina čekaju bazen

Obećanja o izgradnji bazena Užičani su se naslušali proteklih dvadesetak godina. Grad od 83.000 stanovnika još uvek nema zatvoreni bazen. Ozbiljna prilika da grad dobije takav sportski objekat propuštena je pre četiri godine, kada je država obezbedila novac, ali lokalna samouprava i gradski javni sektor nisu na vreme dostavili potrebnu dokumentaciju, pa je taj novac preusmeren za druge projekte u druge delove Srbije.