Uvek sam za nove izbore

Ministar saobraćaja o izlasku na izbore. (TV Pink, 20. 6. 2013. godine)
"Ja sam uvek za nove izbore.”

Ministar saobraćaja je, tvrdeći da se ne boji rekostrukcije Vlade, iako je prema istraživanjima javnog mnjenja na poslednjem mestu po popularnosti, istakao je da je on “uvek za nove izbore”.

“Ja nikad nisam bio u dilemi, za mene su uvek izbori…. Priča o rekonstrukciji i nerešavanje tog problema stvara veliku konfuziju u Vladi i to ne valja. Što se tiče same Vlade, mislim da je sastavila dobar tim ljudi koji su shvatili svoje poslove i zadatke i rade zajedno.”

TV Pink, 20. 6. 2013. godine

Međutim, početkom godine  Mrkonjić je bio rezolutno protiv izbora.

“Najgora opcija po državu i građane je da ponovo idemo na republičke izbore. Potpuno van pameti je da i ovu godinu provedemo u kampanji, svađama i stranačkim ratovima. Taman smo pokrenuli zemlju i moramo da nastavimo u tom smeru. (…) Nekome ”iza scene” očigledno je stalo da Vlada padne i da se zaustavi i naša borba protiv korupcije. Poručujem im: Nećete uspeti!
– Ko to ”vreba iza scene”?
– Taj neko sigurno nije u Vladi. Mi radimo kao tim. Svi partneri iz vladajuće koalicije potpuno jasno su rekli da bi izbori u ovom trenutku naneli štetu državi i građanima. Nikakvih sukoba u Vladi nismo imali i jasno ispunjavamo ciljeve zbog kojih smo se okupili. Izabrani smo da radimo.”

Večernje novosti, 5. 2. 2013. godine

Dakle, „neistina ministra Mrkonjića.