URS bez direktora javnih preduzeća

Predsednik URS-a o departizaciji. (Večernje novosti, 21.12. 2012. godine)
“URS je zabranio stranačkim funkcionerima da konkurišu na direktorska mesta. Novi zakon o javnim preduzećima je svakako put ka departizaciji, jer stranački funkcioneri moraju da ‘zamrznu’ rad u partiji ako žele da konkurišu za mesto direktora.”

Na pitanje zašto je država rešila da uvede departizaciju javnih preduzeća tek pošto su na direktorska mesta postavili funkcionere SPS i PUPS, tadašnji ministar finansija i privrede je odgovorio:

“Nismo imali konsenzus u Vladi da se departizacija izvrši dosledno i do kraja. URS je zabranio stranačkim funkcionerima da konkurišu na direktorska mesta. Takav stav imaju i SNS i SDPS Rasima Ljajića. Novi zakon o javnim preduzećima je svakako put ka departizaciji jer stranački funkcioneri moraju da ‘zamrznu’ rad u partiji ako žele da konkurišu za mesto direktora.”
Večernje novosti, 21.12. 2012.godine

Međutim, iako je uputio kritike na račun tadašnjih koalicionih partnera u Vladi, Mlađan Dinkić je „zaboravio“ da spomene partijske funkcionere URS-a na nivou lokalne samouprave (u kojima je URS na vlasti), koji su takođe imenovani za direktore javnih preduzeća bez konkursa. Tako je Boris Ivković, predsednik OO URS Obrenovac (u tom gradu na vlasti je koalicija URS-DS-SPS) imenovan za direktora JKP „Toplovod“ Obrenovac.

Nakon objavljivanja konkursa za direktore javnih preduzeća, Ivković je konkurisao i krajem avgusta ponovo je izabran za direktora JKP „Toplovod“ Obrenovac.

Nedoslednost lidera URS.