Upola, sa zakašnjenjem

Gradonačelnik Kragujevca o izgradnji fabrika „Fijatovih“ dobavljača. (Blic, 08. 02. 2011. godine)
„Proizvodne hale, četiri ili šest kooperanata, počeće da se grade u maju ove godine i biće ukupne površine do 150.000 kvadratnih metara.“

Izgradnja kooperantskih farbika u kojima će se proizvoditi delovi za automobile dogovorena je ugovorom sa Fijatom iz 2008. godine. Početkom 2011. godine gradonačelnik Kragujevca je najavio početak izgradnje tih pogona i rekao da će „kooperanti završiti hale do septembra“.

Ispostavilo se da će gradnja pogona početi sa zakašnjenjem, kao i da je gradonačelnik „preterao“ sa kvadraturom proizvodnih hala.

Kragujevačka Direkcija za urbanizam saopštila je da će ukupna površina hala koje će biti građene na prostoru kasarne u naselju Grošnica biti 40.000 kvadratnih metara. Na 30 hektara fabrike će izgraditi kompanije PMC (20.500), Sidžit (10.000), Džonson kontrol (6.000) i HTL (3.000).

„U toku su radovi na parteru i komunalnoj infrastrukturi u slobodnoj zoni ‘Grošnica’, za šta su izdate građevinske dozvole u maju, a za nekoliko dana očekujemo da na osnovu podnete dokumentacije Uprava grada za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine izda i građevinske dozvole za početak izgradnje proizvodnih objekata u toj zoni. Fijatovi kooperatni će u drugoj fazi graditi objekte na još 30.000 kvadratnih metara na istoj lokaciji. „

direktorka Direkcije za urbanizam u Kragujevcu Mirjana Ćirić, Beta, 26. 10. 2011. godine

Budući da je izgradnja hala počela sa zakašnjenjem a da će njihova ukupna površina u najboljem slučaju biti 70.000 kvadratnih metara, Stevanović je zaslužio ocenu neispunjeno.