Umesto stanova – zgarište!

Gradonačelnik Leskovca o zgradi koju bi grad trebalo da sazida stanarima izgorele zgrade u centru grada. (TV Leskovac, 25. 4. 2011. godine)
„Za tri meseca, stanari izgorele zgrade dobiće nove stanove!“
Gašenje zapaljene zgrade u Leskovcu

Tri meseca je prošlo od velikog požara, a od novih stanova – ni traga. Stanari zgrade, njih 53, od kojih većinu čine socijalni slučajevi, i dalje žive u privremenom smeštaju.

Da stvar bude još tragičnija, umesto nove zgrade koja je trebalo da nikne na mestu izgorelog objekta, i dalje stoji zgarište koje, izgleda, ne asocira gradonačelnika na ono što je obećao. No, raščišćavanje terena nakon požara nije jedini neobavljeni zadatak; ni tender za izvođača radova na novoj stambenoj zgradi još uvek nije raspisan, niti se pominje kada bi to moglo da se desi.

S obzirom na to da posle isteklog roka stanova još uvek nema, kao i da ne postoje bilo kakve naznake kada bi stanari mogli da dobiju svoj krov nad glavom, gradonačelnik Leskovca dobija ocenu „ni započeto“.

Krov nad glavom

U požaru krajem aprila kompletno je izgorelo devet stanova, jedina uteha za ugrožene Leskovčane bila je što su već sutradan smešteni u iznajmljene stanove, opremljene nameštajem. Tada je rečeno i da će im grad plaćati stanarinu dok trajno ne reši problem tj. ne sazida novu zgradu.