Ugovori sa Fijatom i Etihadom – uskoro

Premijer o objavljivanju ugovora sa Fijatom i Etihadom. (Danas, 6. 5. 2014. godine)
„Prvo ćemo objaviti ugovor sa Fijatom, a zatim sa Etihadom. To ćemo učiniti vrlo uskoro.“

Na pitanje kada će javnosti postati dostupan ugovor o formiranju aviokompanije „Er Srbija“, predsednik Vlade Srbije kazao je da će to učiniti tek pošto se objavi ugovor sa kompanijom „Fijat“, ističući da će to biti „vrlo uskoro“.

Podsetimo, premijer Vučić je najavljivao da će ugovor sa kompanijom „Etihad“ biti predstavljen do izbora. Još nekoliko visokih državnih funkcionera najavljivalo je da će ugovor biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Međutim, do danas nijedan od ovih ugovora nije objavljen, a premijer Vučić je izjavio da ugovor sa „Fijatom“ – neće ni biti obelodanjen.

„Što se tiče Fijata, nažalost, taj ugovor neće biti pokazan… To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal“, rekao je Vučić u parlamentu.“
B92, 31. 7. 2014. godine

Za ugovor sa „Etihadom“ Vučić je kazao da se čeka dolazak šeika Muhameda bin Zajeda, prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i istakao da je uveren da će on odobriti objavljivanje ugovora o „Er Srbiji“.

Neispunjeno obećanje predsednika Vlade Srbije.