U vakuumu smo, ne hapsimo

Direktor policije o razlozima zašto nije uhapšen vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi. (B92, 11. 05. 2010. godine)
„Policija je na stadionu videla navijača Partizana za kojim je raspisana potraga, ali nije imala osnova da ga uhapsi.“

Zbog pretnji koje su sa tribina decembra 2009. godine upućene novinarki Brankici Stanković raspisana je potraga za nekolicinom navijača Partizana, među kojima je bio i Miloš Radisavljević Kimi. Međutim, kada je vođa Grobara na poslednjem fudbalskom derbiju paradirao atletskom stazom, on nije uhapšen zbog, kako je objasnio direktor policije, „pravnog vakuuma„. Po tumačenju MUP-a, potraga jeste bila na snazi, ali, pošto je u međuvremenu Osnovni sud obustavio istragu protiv petorice navijača, „policija je od dežurnog tužioca i sudije tražila objašnjenje kako da postupi„.

Ono što je Veljović „prevideo“ jeste da Miloš Radisavljević Kimi nije bio među onima protiv kojih je istraga prekinuta. Jedini detalj koji je, eventualno, mogao da zbuni policiju bio je što protiv spornog vođe navijača Partizana nije podignuta optužnica. Međutim, pravno gledano, to uopšte nije bila prepreka da policija privede Kimija i zadrži ga u pritvoru dok se „ne izađe iz vakuuma“. Zbog toga direktor policije dobija na Istinomeru ocenu „neistina“.

Hapšenje je, napokon, izvršeno 21. maja pošto je policija dobila zeleno svetlo od tužilaštva da onog kojeg traže mogu i da uhapse.

Uz prethodne konsultacije sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, lišen je slobode Miloš Radisavljević (1983), jedan od vođa navijača Partizana.

Milan Stanić, načelnik odeljenja za javni red i mir policijske uprave Beograd

B92, 21. 05. 2010. godine