U stroju sa prevarantom

Potpredsednik Pokreta radnika i seljaka o Mlađanu Dinkiću. (Večernje novosti, 20. 1. 2012. godine)
„Sa Ničićem sam se razišao kada je Pokret za Krajinu…uveo u URS i za lidera, izabrao Mlađana Dinkića, najomraženijeg političara u Srbiji koji je mesto u Vladi dobio zahvaljujući prevari da će svi građani dobiti po 1.000 evra od besplatnih akcija.“

Kao razlog za razlaz sa Pokretom „Živim za Krajinu“ i njenim liderom Boškom Ničićem sadašnji potpredsednik Pokreta radnika i seljaka, Saša Mirković, navodi to što je „Živim za Krajinu“ priključen Ujedinjenim regionima Srbije, a za predsednika izabran Mlađan Dinkić, za koga kaže da je prevarant.

Međutim, u danima kada je formiran URS uveliko se znalo da od hiljadu evra nema ništa, a građani su već dobili akcije koje su vredele desetostruko manje od obećanog. Bez obzira na to Mirković je tada o URS pričao sa oduševljenjem, a Dinkića zdušno podržavao.

Pravda, 15.5.2010. godine
„Uveren sam da će URS biti daleko iznad cenzusa jer je to nešto novo i potrebno našoj državi. Bavimo se problemima unutrašnjosti i zalažemo se za to da Negotincima ostanu negotinske pare, Boranima borske… Kako komentarišete to što ministar Dinkić sa pozicije vlasti, novcem iz budžeta, otvara agencije u gradovima gde su lideri njegovi ljudi? – Dinkić to ne radi, već jednostavno pokušava da omogući pravilan razvoj svih regiona u Srbiji. On ne usmerava novac u gradove gde su njegovi ljudi, nego tvrdi da bi pare trebalo da se rasporede svim građanima Srbije. … Mi imamo rešenja koja će na najbolji način pomoći da se izvrši kvalitetna decentralizacija, bez tenzija i sukoba. U Uniji, pored stručnosti i političkog iskustva, postoji i pozitivna energija koja je neophodna da se planovi sprovedu u delo.“

Nakon toga Mirković je još skoro godinu dana bio član Pokreta „Živim za Krajinu“, a samim tim i Ujedinjenih regiona. Nijednom u tom periodu nije rekao bilo šta o „prevarama“, već je o njima počeo da priča tek nedavno.

Zbog toga, Istinomer potpredsedniku Pokreta radnika i seljaka daje ocenu „nedosledno„.