Tri vrtića od jeseni

Gradonačelnik Novog Sada o izgradnji vrtića. (Dnevnik, 15. 7. 2014. godine)
"Na jesen ove (2014) godine treba da počnu da rade tri nova objekta (vrtića), a Uprava za obrazovanje predvidela je novac za njihovo opremanje."

Smeštaj mališana u predškolske ustanove u Novom Sadu decenijama unazad je veliki problem. Izgradnja novog vrtića u Radničkoj ulici trajao je godinama i bezbroj puta su gradski čelnici obećavali njegov završetak i rešavanje problema sa upisivanjem dece koja su na listi čekanja. Takođe, rok za završetak nadogradnje dva vrtića u Veterniku i Petrovaradinu nekoliko puta su produžavani.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je u julu prošle godine da će na jesen biti otvorena tri nova vrtića.

U martu ove godine otvoren je vrtić u Radničkoj ulici, a gradonačelnik je tom prilikom najavio završetak izgradnje još dva objekta.

„On je najavio da će uskoro biti otvoreno i nadograđeno obdanište u Petrovaradinu, kao i novi objekat u Veterniku što bi, po njemu, učinilo da potpuno nestane lista čekanja za upis u predškolsku ustanovu.“
Tanjug, 6. 3. 2015. godine

Iako predškolske ustanove nisu otvorene u najavljenom roku, a na završetak dva objekta se još čeka, ipak se posle dugo vremena u Novom Sadu otvaraju novi vrtići, pa zato izjavu gradonačelnika Novog Sada za sada ocenjujemo sa „radi se na tome“. Istinomer će nastaviti da prati da li će preostala dva vrtića biti završena „uskoro“, kako je to najavio gradonačelnik Vučević, a tada će njegova izjava dobiti konačnu ocenu.