Telefonska pomoć za obolele od karcinoma

Ministar zdravlja o uvođenju telefonske linije za obolele od karcinoma. (Press, 1. 4. 2010. godine)
„Od 1. juna biće uvedena i telefonska linija za podršku obolelima i članovima njihovih porodica, koja će biti otvorena svakog dana od osam do 22 časa.“

Uvođenje telefonskog savetovanja stiglo je nekoliko meseci kasnije, tačnije krajem oktobra 2010. godine. Na taj način pacijenti oboleli od malignih bolesti, kao i njihovi bližnji, mogu da dobiju savete psihologa i stručnjaka za lečenje malignih bolesti.

„Besplatna telefonska linija 0800 202 303 za psihološku pomoć obolelima od malignih bolesti i članovima njihovih porodica, otvorena je danas u prostorijama Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje…Uvođenje prve i besplatne telefonske linije za psihološku pomoć obolelima od raka deo je Nacionalnog programa Srbija protiv raka.“ 

Tanjug, 21. 10. 2010. godine

Iako telefonska linija za pomoć pacijentima nije otvorena kako je najavljeno, s obzirom na njenu važnost, Istinomer ministru daje ocenu „skoro ispunjeno“.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.