Stop stranačkom zapošljavanju!

Lider URS-a o departizaciji. (sajt URS-a, 25. 4. 2012. godine)
„Prvi zakon koji mora biti donet u novoj skupštini je Zakon o profesionalizaciji upravljanja u javnim preduzećima, da se ukinu upravni odbori i da se posao dobija na poštenom i javnom konkursu.“

Kao jedan od glavnih programskih ciljeva Ujedinjenih regiona Srbije u toku predizborne kampanje isticana je departizacija, potreba da se zaustavi zapošljavanje stranačkih kadrova u javnim preduzećima. Lider URS-a Mlađan Dinkić izjavio je da prihvata svoj deo odgovornosti i da nova vlada mora odmah nakon izbora da krene u razbijanje partokratije. On je istakao da prvi zakon nove skupštine mora biti zakon koji će ukinuti stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima.

 

 

Međutim, nakon izbora, iako je URS postao deo vladajuće koalicije, zakon o kome je govorio Dinkić nije donet, a nastavilo se starom praksom zapošljavanja partijskih funkcionera. Milan Krkobabić iz PUPS-a postavljen je na čelo PTT Srbije, kadar SNS Miloš Tomić je v.d. direktora Transnafta, a Nikola Petrović, takođe blizak naprednjacima, vodiće Elektromreže Srbije. Neispunjeno obećanje lidera URS.

Naslovna fotografija: FoNet/Dragan Antonić