SPS i LDP ne mogu zajedno

Visoki funkcioner SPS-a o koaliciji sa LDP. (Kurir, 2. 7. 2008. godine)
„Nemoguća je saradnja SPS i LDP! U Beogradu je potpisan koalicioni sporazum i čeka se konstituisanje skupštine.“

Da je koalicija LDP-a i SPS-a nemoguća tvrdio je nakon izbora 2008. i tadašnji predsednik Gradskog odbora SPS-a. Upravo je Petronijević, u ime svoje partije, bio potpisnik koalicionog sporazum sa SRS i DSS o formiranju vlasti u Beogradu. On je, činilo se, čvrsto stajao iza potpisanog.

„Predsednik Beogradskog odbora SPS Milisav Petronijević demantovao je izjave da je uslov liste ZES za formiranje vlade sa socijalistima bio da se isti odnos snaga prenese i na vlast u Beogradu. Na pitanje kome će se socijalisti prikloniti u Beogradu, on je rekao da SPS nema kome da se priklanja jer je sa koalicijom DSS-NS i radikalima krajem maja potpisan koalicioni sporazum.“

Blic, 2. 7. 2008. godine

Ipak, novu gradsku vladu u Beogradu SPS je formirala sa DS i uz podršku LDP. Zbog toga Milisava Petronijevića ocenjujemo kao nedoslednog.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.