Socijalni stanovi na dugačkom štapu

Ministar prostornog planiranja o izgradnji socijalnih stanova. (B92, 14. 8. 2008. godine)
„Izgradnja socijalnih stanova počeće u martu, a prvi ključevi biće uručeni do kraja 2009. Cena socijalnih stanova po kvadratu će biti oko 325 evra, a izdavaće se za 50 do 70 evra. Mi smo spremni da onog trenutka kada se donese Zakon (o socijalnom stanovanju) u narednoj skupštini, otpočnemo pripremne stvari koje su neophodne da već od marta meseca, odnosno od početka građevinske sezone, počne građenje tih stanova.“

Mnogi podstanari poradovali su se da će rešiti svoju brigu kada je ministar najavio izgradnju povoljnih stanova. Zakon o socijalnom stanovanju, međutim, nije stupio na snagu u martu, kao što je najavljeno, nego tek u septembru 2009. godine. No, ni to nije bilo dovoljno da se započne sa gradnjom. Naime, da bi se počelo sa zidanjem jeftinijih stanova potrebno je da se formuliše i Nacionalna strategija socijalnog stanovanja. Nje još nema, a ni Dulić više nije siguran kada će početi taj projekat.

Na pitanje kad će biti socijalnih stanova u ovom trenutku ne mogu da odgovorim. Mogu da kažem da su neki gradovi i te kako već spremni i imaju zemljište i potrebnu projektnu dokumentaciju. Verujem da bi već sledeće godine mogla da krene izgradnja.

FoxTV, 5. 11. 2009. godina  

Postoje najave da bi Strategija morala da bude spremna u naredna dva meseca, ali Dulić svoje prvobitno obećanje o izgradnji jeftinih socijalnih stanova – nije ispunio.