SNS ove nedelje smenjuje funkcionere

Predsednik Izvršnog odbora SNS o smenama funkcionera te stranke. (RTS, 29. 9. 2013. godine)
“Lokalni funkcioneri SNS-a koji nisu dobro radili, biće smenjeni iduće nedelje.”

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke najavio je krajem septembra, posle skupa u Kruševcu na kome je SNS analizirala rad lokalnih funkcionera, da će stranka uskoro smeniti lokalne funkcionere koji nisu dobro obavljali svoj posao. On je kazao da se uskoro očekuje sednica Glavnog odbora stranke, na kojoj će se razgovarati o toj temi.

Nakon mesec dana, Nikolić je dao gotovo identičnu izjavu u kojoj najavljuje da će odluku o smenama uskoro  doneti Predsedništvo stranke.

“Naši funkcioneri koji su se ponašali bahato i nedomaćinski biće smenjeni. Nijedna opština u tome neće biti pošteđena, pa makar tamo izašli iz vlasti.”
Kurir, 29.10.2013. godine

Na samom kraju oktobra, Nikolić je izjavio da stranka „ozbiljno analizira rad svojih kadrova“, ali nije mogao da precizira kada će proces biti završen jer, kako je  kazao, „posao koji treba uraditi je ogroman, a ljudi iz vrh stranke su prezauzeti oko izbora na Kosovu, pa nije bilo ni sednica Predsedništva ni Glavnog odbora na kojima bi se o ovome raspravljalo“.

„IO SNS ozbiljno analzira rad svojih kadrova naimenovanih za funkcije u izvršnoj vlasti i čim taj posao bude završen izaći ćemo u javnost sa kompletnim izveštajem.“
Politika, 31. 10. 2013. godine

S obzirom na to da je od prve najave  prošlo više od mesec dana, a da do smena funkcionera ni u jednoj opštini nije došlo, obećanje Radomira Nikolića ocenjujemo kao neispunjeno. Istinomer će nastaviti da prati kako će se razvijati najavljeni proces utvrđivanja odgovornosti funkcionera iz redova SNS-a.

Naslovna fotografija: FoNet/ Aleksandar Koković