Smenjivali smo samo one kojima je istekao mandat

Sekretar Privremenog organa Beograda o smenama u gradskoj vlasti. (Večernje novosti, 13. 12. 2013. godine)
"Uradili smo upravo ono što nam nalaže zakon, umesto direktora kome je istekao mandat imenovali smo vršioca dužnosti kako bi preduzeće normalno radilo. Trebalo bi da nam je to svima u interesu. Nema političke osvete, sve se radi po zakonu."

Sekretar Privremenog organa izjavio je u decembru 2013. godine da su brojne kadrovske promene u Beogradu rađene po zakonu i samo u slučajevima kada je rukovodiocima istekao mandat. 

Međutim, početkom decembra smenjen je Goran Šormaz, tadašnji direktor SRC „Tašmajdan“, koji je vršioca dužnosti tog sportskog centra imenovan 15. novembra 2012, a nakon javnog konkursa u maju 2013. izabran za za generalnog direktora. Takođe, na sednici od 10. decembra, smenjena je i direktorka Službe za informisanje Danka Novović, kao i njena pomoćnica Tatjana Manojlović, koja je na to mesto postavljena u maju 2012, bez oročenog mandata.

Inače, u saopštenjima Privremenog organa jasno je naznačavano kada je neko smenjen zbog isteka mandata ili ostavke.

„Umesto dosadašnjeg v.d. direktora JKP „Parking servis” Bobana Kovačevića, koji je podneo ostavku, imenovao v.d. direktora Andriju Čupkovića; Umesto dosadašnjeg direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda mr Milice Grozdanić, kojoj je istekao mandat 26. maja 2013. godine, imenovao Nelu Mićović.“
Beograd.rs, 13. 12. 2013. godine

Zato izjavu sekretara Privremenog organa ocenjujemo kao neistinu.