Škola proširena, a đaci u zbornici

Bivši gradonačelnik Novog Sada o opremanju škole „Dositej Obradović“. (sajt grada Novog Sada, 22. 11. 2011. godine)
„U sledećoj (2012.) godini ćemo planirati dodatan novac da bismo opremili sve učionice koje smo sad uradili, četrdesetak miliona dinara.“

Osnovna škola „Dositej Obradović“ je 2011. godine nadograđena i proširena za osam učionica i šest pomoćnih prostorija, ukupno za 1.300 kvadrata. To je bila prva faza radova i predstavljala je samo završetak građevinskih poslova. Tada je najavljena druga faza koja je obuhvatala opremanje tih učionica uz rekonstrukciju prvog sprata i prizemlja nakon čega je trebalo je da bude uvedeno grejanje u novoizgrađene prostorije.

Novac, ipak, nije izdvojen tokom cele prošle godine, kao i ni do današnjih dana. Školu sada pohađa oko 800 učenika, a zbog nezavršenih rekonstrukcija starog dela zgrade, od čega je zavisilo i uvođenje grejanja na novu etažu, nastava im se odvija u zbornici i biblioteci koje su pretvorene u učionice kako bi za svu decu bilo mesta.

Nove učenice su prazne i hladne, deca se i dalje guraju u skučenom prostoru škole, nastavnici nemaju zbornicu, pa zato bivši gradonačelnik dobija ocenu „neispunjeno“.

Škola je, prema poslednjim informacijama, do sada izabrala izvođača radova za drugu fazu rekonstrukcije, ali iz grada nemaju nikakav signal da li će novac biti obezbeđen za nastavak radova.