„Skelet“ nestaje za dva meseca

Gradonačelnik Subotice o rušenju opasnog betonskog skeleta u centru grada. (RTV Yueco, 25. 7. 2012. godine)
„Cenim da ćemo u narednih mesec dana imati izvođača radova na gradilištu, a od dana današnjeg u narednih dva-tri meseca ćemo imati potpuno izmenjenu sliku, jednu čistu, lepu parcelu gde će nići objekat u skladu s potrebama grada.“

Neposredno nakon imenovanja za gradonačelnika Subotice Modest Dulić se založio da se reši problem betonskog kostura kod Otvorenog univerziteta koji je stoji u centru grada već 61 godinu. Pre deceniju i po taj objekat je kupila novosadska firma „Holtek“ sa namerom da izgradi desetospratnicu na tom zemljištu, a da grad pre toga sruši betonsku konstrukciju čija je prvobitna namena bila bioskopska dvorana. Grad nije ispunio ugovorene obaveze nakon što je investitoru prodao parcelu, pa je nastao spor između lokalne samouprave i vlasnika eksluzivne građevinske parcele u centru Subotice. Holtek je zato tužio lokalnu samoupravu tražeći nadoknadu štete.

Govoreći tada o tom problemu betonske konstrukcije Dulić je naglasio kako je „sve brzo rešivo ukoliko lokalna samouprava aktivno pristupi rešavanju problema“. Međutim, ni za mesec dana, kao ni narednih nekoliko, raščišćavanje zemljišta nije usledilo, niti je problem vlasništva nad parcelom rešen. Vansudsko poravnanje između grada i firme Holtek postignuto je tek polovinom novembra i to je Suboticu koštalo 350.000 evra.

Gradonačelnikovo obećanje je neispunjeno.

Nakon poravnjanja sa Holtekom Dulić je ponovo obećao kako će skelet biti srušen do kraja 2012. godine.