Saobraćaj na Trgu republike neće biti zaustavljen nijednog časa

Zamenik gradonačelnika o zatvaranju saobraćaja na Trgu republike. (Jutjub kanal SNS, 14. 9. 2019. godine)
25. 9. 2019.
Teme / Ocene: Obećanja, Neispunjeno
„Naložio sam im da naprave takav raspored radova da saobraćaj mora da funkcioniše. Znači neće nijednog časa saobraćaj biti potpuno zaustavljen. Znači, radiće se, biće zaustavljen na onim delovima koji oni u tom trenutku rade.“  

Kada je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio da se preslože kocke na kolovozu na Trgu republike, rekao je da na tom potezu „nijednog časa saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen“, osim tamo gde se u tom trenutku bude radilo.

Prvih dana ponovljenih radova za saobraćaj je otvaran deo Trga da bi tokom ove nedelje on bio potpuno zatvoren, pa vozila iz Francuske i Vasine ulicu ne mogu da prođu tim delom grada.   

Kolarčevom ulicom, koja od Terazija vodi do Trga republike moguće je automobilom proći samo do ugla sa Makedonskom.

Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Izmenjene su i trase gradskog prevoza. Kako je navedeno u saopštenju GSP-a, do 27. septembra trolejbusi će iz pravca Crvenog krsta ići samo do Slavije. 

Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Da će doći do izmena režima saobraćaja i da će biti zatvoreni prilazi Trgu republike od Francuske ulice najavio je 23. septembra i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Zatvorena ulica na Trgu republike / Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

„Može se koristiti okretnica kod TC ‘Staklenac’, nadalje se može ići Ulicom braće Jugovića i zatim Makedonskom i Kolarčevom. Tako da saobraćaj ide preko Trga, ali u izmenjenom režimu. Izmena traje do petka“, rekao je Glavaš.

 

Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Dakle, s obzirom na to da je potez od „Staklenca“ do Narodnog pozorišta, odnosno prilazak Trgu republike zatvoren i ograđen zaštitnim ogradama, a vozila mogu da saobraćaju samo Kolarčevom i to jednom trakom do Makedonske ulice, izjavu Gorana Vesića da „nijednog časa saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen“ ocenjujemo kao – „neispunjeno“.

Naslovna fotografija: FoNet/Beoinfo