Samo PUPS i SNS su nam bliski

Predsednik Reformista Vojvodine o nastupu na izborima. (Dnevnik, 15. 2. 2012. godine )
„Reformisti Vojvodine ne žele da vladaju nego da učestvuju u vlasti s dobrim socijalnim programom i akcentom na penzionere i radnike. Smatramo da su PUPS i SNS dve iskrene grupacije koje bi to mogle ostvariti.“

Uoči početka predizborne kampanje za izbore 2012. godine, predsednik Reformista Vojvodine Nedeljko Šljivanac razgovarao je sa liderima mnogih strankama oko moguće podrške Reformista Vojvodine. Prilikom susreta sa šefom PUPS-a, Šljivanac je napomenuo da je interes reformista da na narednim izborima nastupe s tom partijom ili Srpskom naprednom strankom.

To nije predstavljalo veliko iznenađenje jer je lider RV u svojim nastupima često kritikovao vlast.

„Predsednik Srbije se obratio jutros naciji, rekao da oni rade…ali građanima je loše. Pojedinci i političari moraju da se bore da bude dobro građanima, a posle njima.

…Nama prezentuju naši vladajući da je Srbiju zaobišla kriza, EU se raspada, a mi cvetamo i idemo na bolje. To je čista laž.

…Moram da apelujem na druge stranke koje nisu u vlasti a koje žele i mogu da urade bolje nego ovi sada koji ne rade ništa. Oni obično lažu, petljaju, obmanjuju narod.

TV Jesenjin, 31. 12. 2011. godine

„Mi ovim putem pozivamo sve građane Vojvodine i Srbije da nam se priključe, da zajedno pokušamo da dođemo do promena, da ove sada oteramo korovom metlom. Sa metlom su došli, sa metlom moraju i da odu.

…Vi vidite čim upalite televizor da su jedni isti svaki dan na tv. Ja ne znam kako ih više nije sramota da sami sebe lažu, hajde što lažu građane, ali sami sebe lažu da će nam biti bolje, da ulazimo u EU, sad ako priznamo Kosovo ne znam šta će se desiti. Neće se desiti ništa. Oni treba javno da kažu narodu ‘propali smo’.“

TV Jesenjin, 19. 1. 2012. godine

Međutim, kada je koalicija „Izbor za bolji život – Boris Tadić“ predala izborne liste ispostavilo se da i reformisti podržavaju taj blok i to na sva tri nivoa – za republički, pokrajinski i gradski parlament. Da sve bude još apsurdnije, Šljivanac je svoje kritike preobratio u pohvale.

„Reformisti Vojvodine su izabrali pravog koalicionog partnera, Demokratsku stranku na čelu sa Borisom Tadićem, koji je opravdao poverenjem za ovih pet godina. Reformisti Vojvodine smatraju da započeti posao treba da završi do kraja…i da Srbiju i građane izvede iz bede.“

konvencija Reformista Vojvodine, 23. 4. 2012. godine

Stoga, predsednik Reformista Vojvodine dobija ocenu „nedosledno“.