Rekonstruisana „Jugoslavija“

Gradska sekretarka za kulturu o rekonstrukciji bioskopa „Jugoslavija“. (Beta, 7. 10. 2010. godine)
29. 10. 2011.
Teme / Ocene: Istinitost, Neistina, Kultura
„Obećanje dato pre otprilike godinu dana, ispunjeno je 23. septembra, nakon deset meseci, kao što je i rečeno – završena je adaptacija i sanacija zgrade bioskopa Jugoslavija u koju, zbog rekonstrukcije svoje zgrade u Aberdarevoj ulici, privremeno treba da se preseli Malo pozorište „Duško Radović“.”

Krajem devedesetih, bioskop “Jugoslavija” na Novom Beogardu prestao je da radi, a objekat je godinama propadao. Gradske vlasti rešile su da da se rekonstruišu i nekadašnji bioskop što je i započeto početkom 2010. godine. Ideja je bila da prvi korisnik bioskopa bude Malo pozorište „Duško Radović“ čija zgrada je oštećena za vreme bombardovanja.

Radovi su, prema rečima gradske sekretarke za kulturu, tekli po planu. Početkom 2011. godine stigla je još jedna potvrda nadležnih da se radovi privode kraju.

“Juče su počeli radovi na sređivanju fasade i platoa ispred zgrade bioskopa. Na platou ćemo urediti oronule stepenice i postaviti nove ploče. Trebalo je da radovi počnu i ranije, ali se čekalo da otopli pošto nije preporučljivo da se fasada radi kad je temperatura ispod nule. Ako vremenska prognoza bude išla naruku izvođačima radova, očekujemo da sve bude gotovo za mesec dana.”

član veća opštine Novi Beograd Miloš Hetlerović, Blic, 19. 1. 2011. godine

Radovi, međutim nisu završeni ni u tom roku, a bioskop je sređen tek polovinom oktobra.

„Završeno je kompletno renoviranje nekadašnjeg bioskopa „Jugoslavija“ u koji će se uskoro useliti dečije pozorište „Duško Radović“.“

predsednik opštine Novi Beograd, Nenad Milenković, Večernje novosti, 16. 10. 2011. godine

Budući da je rekonstrukcija bioskopa završena celih godinu dana kasnije, Istinomer izjavu gradske sekretarke ocenjuje kao neistinitu.

Malo pozorište „Duško Radović“ počelo je i sezonu 2011. godine u staroj zgradi, a prema najavama, preseljenje u novobeogradski bioskop trebalo bi da bude obavljeno u novembru.