Rekao sam da ću pronaći kupca

Ministar ekonomije obećao da će pronaći kupca za „Zastavu Elektro“ iz Rače (Blic, 12. 9. 2009. godine)
„Ministarstvo će uložiti maksimalne napore da se pronađe odgovarajući strateški partner za preduzeće ’Zastava elektro’, čime bi se omogućio siguran posao u budućnosti.“

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je u septembru 2009. godine radnicima ‘Zastave Elektro“ iz Rače, koji su štrajkovali pretodnih meseci, obećao da će njegovo Ministarstvo sve učiniti da se pronađe strateški partner za njihovo preduzeće.

Ministarstvo ekonomije spremno je da pomogne pokretanje proizvodnje u „Zastavi elektro“ čim država preuzme većinski udeo. Ministarstvo ekonomije će, u slučaju raskida ugovora o privatizaciji, pomoći novom rukovodstvu fabrike.

Blic, 12. 9. 2009. godine

I zaista, u aprilu ove godine u fabrici „Zastava elektro“ zaključen je ugovor o kupoprodaji sa korejskom kompanijom „Jura“, vredan oko tri miliona evra. Kupac se obavezao da će investirati oko osam miliona evra i uposliti 1.000 radnika. Ugovor o kupoprodaji potpisali su direktorka „Zastave elektro“ Sonja Veselinović i generalni direktor kompanije „Jura“ Lukas Nam u prisustvu ministra Dinkića. On i Lukas potpisali su i ugovor o dodeli sredstava za novo zapošljavanje. Država će dati 4.500 evra po svakom novootvorenom radnom mestu da bi organizovala proizvodnju.

Veliko mi je zadovoljstvo što je zaključen ugovor i što sam ispunio obećanje dato u septembru radnicima ‘Zastave elektro’ da će biti pronađen strateški partner.

Beta, 13. 4. 2010. godine

Zbog toga, Istinomer izjavu ministra Dinkića ocenjuje kao ispunjeno obećanje.