Proleće u Tašmajdanu

Direktor beogradskog JKP „Zelenilo“ o rekonstrukciji Tašmajdanskog parka. (Danas, 11. 11. 2010. godine)
„Radovi bi trebalo da se izvode i tokom zime, da bi Tašmajdan proleće dočekao u novom ruhu.“

Prva rekonstrukcija Tašmajdanskog parka od kada je izgrađen (1954. godine) počela je u novembru 2010. Inicijativu i donaciju za uređenje parka dala je Vlada Republike Azerbejdžan, a direktor JKP „Zelenilo“ je precizno naveo šta će sve biti izmenjeno.

„Park ćemo obnavljati deo po deo. Uradićemo kompletnu zamenu travnjaka, drveće ćemo prorediti, ali i posaditi nove sadnice tamo gde je potrebno. Obnovićemo centralnu aleju, uradićemo fontanu i dva nova dečja igrališta. Kompletan mobilijar biće obnovljen. Penzioneri će imati svoj kutak, gde će igrati šah.“

Danas, 11. 11. 2010. godine

Iako se tada pominjalo da bi radovi trebalo da budu završeni polovinom aprila, svečano otvaranje je pomereno za novi datum.

„Maj će biti iskorišćen za otklanjanje sitnijih nedostataka i obeležavanje parka, a svečano otvaranje je planirano je za početak juna, uz prisustvo predsednika Srbije i Azerbejdžana.“

Blic, 29. 4. 2011. godine

Budući da će kompletna rekonstrukcija prema sadašnjim najavama biti završena početkom juna, Istinomer obećanje direktora JKP „Zelenilo“ ocenjuje kao skoro ispunjeno.

Meow Gallery: The gallery is empty.