Proizvodnja punta posle požara i pre roka

Državni sekretar ministarstva ekonomije o nastavku proizvodnje nakon požara. (Beta, 16. 11. 2009. godina)
„Proizvodnja vozila u ‘Zastavi’ počeće za dve nedelje, a u međuvremenu isporuka ‘punta’ teći će nesmetano. Građani koji sada naruče ‘punto’, dobiće ga na vreme. I pored činjenice da ćemo 15-ak dana imati privremenu obustavu proizvodnje, isporuka ‘punta’ će se nastaviti nesmetano.“

Ćirić je procenu dao odmah pošto je ugašen veliki požar i iako nivo štete još nije mogao biti sagledan. Potom je utvrđeno da je oštećeno oko 700 kvadratnih metara prostora u pogonu Montaža, zatim transporter za prenos školjki automobila iz Lakirnice u Montažu, kao i deo električnih instalacija, a da je urušeno oko 200 kvadratnih metara fabričkog krova i izgorelo devet školjki „punta“. Prema prvim nezvaničnim procenama, pričinjena materijalna šteta iznosi i više od milion evra.

Istinomer ocenjuje izjavu državnog sekretara Nebojše Ćirića kao ispunjeno obećanje jer je proizvodnja „punta“ nastavljena pre najavljenog roka od dve nedelje.

Radio televizija Srbije je javila da je u pogonima fabrike automobila u Kragujevcu ponovo počela proizvodnja „fijat punta“ 24. 11. Generalni direktor Grupe „Zastava vozila“ Zoran Radojević izjavio je Tanjugu da proizvodnja startuje punim kapacitetom i, kao i pre požara, a dnevno će se montirati 120 „punta“.