Prodaja stanova u „Beogradu na vodi“ od 16. marta

Gradonačelnik Beograda o prodaji stanova u rezidencijalnim kulama “Beograda na vodi”. (Tanjug, 12. 3. 2015. godine)
“Već u ponedeljak, 16. marta, svaki građanin koji je zainteresovan da kupi ili ima bilo koje pitanje oko stanova u ove dve rezidencijalne kule, moći će to da uradi preko veb-sajta preduzeća “Beograd na vodi”. (…) Tako da, drago mi je što mogu da kažem da, od sledeće nedelje, dakle, od ponedeljka, počinje zvanično i prodaja stanova za prve dve kule za ‘Beograd na vodi’.”

Predstavljajući projekat “Beograd na vodi” na 26. Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu, gradonačelnik Beograda najavio je početak prodaje stanova u dve rezidencijalne kule u okviru ovog projekta za 16. mart.

Međutim, nakon nekoliko dana, gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da 16. marta počinje registracija zainteresovanih za stanove u dve kule u okviru „Beograda na vodi“ i da još nije reč o prodaji, zbog čega se i ne može govoriti o ceni kvadrata.

“Ovde se još ne radi ni o kakvoj prodaji. Radi se o registraciji i pretprodaji. Dakle, nikakva razmena novca ili bilo čega u ovom trenutku nije ni pomenuta.”
Tanjug, 16. 3. 2015. godine

Budući da je 16. marta počela samo registracija zainteresovanih za kupovinu stanova, a ne i prodaja nekretnina, izjavu gradonačelnika Beograda ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.


Naslovna fotografija: Istinomer / Zoran Drekalović