Pristupne saobraćajnice za Pupinov most do avgusta 2015.

Tadašnji ministar saobraćaja o mostu Zemun-Borča. (Tanjug, 24. 10. 2013. godine)
„Most od Zemuna do Borče biće završen do kraja 2014. Pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta biće gotove do avgusta 2015.“
Tadašnji ministar saobraćaja Aleksandar Antić  je u oktobru 2013, prilikom obilaska gradilišta mosta Zemun-Borča, obećao da će most biti završen do kraja 2014, a pristupne saobraćajnice od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta do avgusta 2015 godine.
Dok je sam most Zemun-Borča zaista i otvoren 18. decembra 2014, rok za završetak pristupnih saobraćajnica pomeren je za kraj 2015. godine. Kako je Istinomeru tada rečeno iz Ministarsta građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na tok radova uticale su podzemne instalacije na koje su izvođači naišli, a koje nisu bile ucrtane u katastar.

„Zbog dodatnih radova oko izmeštanja podzemnih instalacija i drugačijeg tehničkog rešenja ukrštanja Severne tangente i Ulice Zage Malivuk (LOT 8), do ugovorenog roka, tj. 27. septembra 2015. godine biće završena i puštena u saobraćaj deonica od Zrenjaninskog puta do raskrnice u Ovči u dužini od 7,8 km“, navodi se u odgovoru Ministarstva.

Prva deonica od Zrenjaninskog puta do Ovče završena je sa nekoliko dana zakašnjenja, 3. oktobra 2015, dok je put od Ovče do Pančevačkog mosta otvoren za saobraćaj 27. decembra. Drugu deonicu premijer Aleksandar Vučić okarakterisao je kao „najbolji put sa šest traka koji imamo u našoj zemlji“.

Budući da je kompletan završetak mosta sa pristupnim saobraćajnicama zaista završen do kraja 2015. godine, ali ne i u provobitno datom roku Aleksandra Antića, njegovu izjavu ocenjujemo kao „skoro ispunjeno„.