Pozorište u martu – ni u oktobru

Direktor leskovačkog Narodnog pozorišta o rekonstrukciji i dogradnji te ustanove. (Južne vesti, 19. 1. 2012. godine)
„Planirano je da detaljna rekonstrukcija i dogradnja Narodnog pozorišta u Leskovcu bude završena do kraja marta ove (2012.) godine i tada će biti obezbeđeni svi uslovi koje zahteva savremeni teatar.“

Iako je planirano da detaljna rekonstrukcija i dogradnja Narodnog pozorišta u Leskovcu bude završena do kraja marta, niske temperature tokom zime pomrsile su račune investitorima.

Narodni poslanik Slaviša Zlatanović, koji tvrdi da je svojom zaslugom izdejstvovao projekat preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, „pomera“ rokove za završetak radova za mesec dana i najavljuje da će Narodno pozorište u Leskovcu biti otvoreno za posetioce krajem aprila. Vlasnik firme „SMN gradnja“ koja angažovana na rekonstrukciji, Novica Stojanović, kaže da je to teško izvodljivo.

„Po osnovnom ugovoru koji smo potpisali i koji je jedini važeći ugovor pozorište je trebalo da bude završeno do 27. februara. Zbog okolnosti toku gradnje, zbog viška radova, zbog vanrednog stanja, radovi su prekinuti, tako da smo mi zvanično dobili obaveštenje da se rok produžava do 30. aprila. Postoji tu višak radova koji su dosta značajni. Konačno radovi na pozorištu ipak neće moći da budu završeni do kraja aprila.“

TV Leskovac, 22. 3. 2012. godine

Prošli su i proleće i leto, počela je i jesen, a leskovački teatar je i dalje gradilište. Svi najavljeni rokovi su odavno iza nas, a novih termina – nema. Zato njegovom direktoru dajemo ocenu „neispunjeno“.