Pozorište prebacilo plan

Direktor leskovačkog Narodnog pozorišta o broju predstava koje su realizovane u prošloj sezoni. (Južne vesti, 4. 2. 2011. godine)
„Imajući u vidu usvojeni plan za proteklu godinu, koji je podrazumevao dve dečje predstave i tri večernje, može se reći da je plan prebačen.“

Osvrćući se na rezultate iz prošle sezone direktor Narodnog pozorišta Leskovac se pohvalio kako je realizovano pet predstava i time prebačen plan. Činjenice, pak, govore drugačije. Plan za sezonu 2010. bio je da se postavi – sedam predstava, što je i sam Rakić najavljivao kada je govorio o planovima svoje kuće.

„Planom je predviđeno sedam predstava, od kojih pet večernjih i dve na Maloj sceni, a teatar je već na dobrom putu da ostvari planirano.“

Politika, 16. 9. 2009. godine

Od obećanih predstava samo su dve bile premijerne. U izjavi Rakić pominje Malu scenu Narodnog pozorišta koja – ne postoji. Pozorište ima samo jednu scenu i na njoj se odvijaju sve predstave ovog ansambla.

Kako je direktor leskovačkog Narodnog pozorišta pokušao da svoj rezultat prikaže boljim od onog koji je ostvario Istinomer mu dodeljuje ocenu „kratke noge“.