Poslanici o predlogu budžeta do 10. decembra

Premijer o budžetu. (Tanjug, 26.11. 2014. godine)
“Predlog budžeta za 2015. naći će se pred poslanicima u Skupštini Srbije do 10. decembra."

Premijer Srbije izjavio je krajem novembra da se predlog budžeta za 2015. naći pred poslanicima u Skupštini Srbije do 10. decembra. Navodeći da će se predlog budžeta za 2015. u Skupštini Srbije naći do 10. decembra Vučić je rekao da se sada prvi put kasni jer je napravljen aranžman sa MMF-om i da više nema „igre oko budžeta i pisanja svega što nekome padne na pamet“.

“Želim da, pošto bih želeo da odgovaram pred narodnim poslanicima, mislim da, a idem u Izrael i na sednicu Saveta bezbednosti u Njujork, posle toga, dakle, do 10. decembra, svakako. Nećemo ga usvajati 29. decembra ili 31, kao što je to nekada bio slučaj. I ovo je prvi put da mi kasnimo iz prostog razloga što smo napravili aranžman sa MMF-om i sad više nema igre oko budžeta. Ne možete više u budžet da upisujete šta vam padne na pamet kao što je bilo u 10 ili 15 godina pre nas. Tako da, prosto, sad je to mnogo odgovornija, mnogo ozbiljnija stvar u kojoj ne donosimo odluke. Naravno, mi smo ključni ali mi se savetujemo sa onima koji prate kompletan aranžman i koji prate našu ozbiljnost, posvećenost, odgovornost i da li smo u stanju finansijski to da sprovedemo u delo ili ne.”
Tanjug, 26.11. 2014. godine

Međutim, Skupština Srbije je o predlogu budžeta raspravljala tek od 22. decembra, a budžet za 2015. usvojen je 25. decembra.

Neispunjeno obećanje premijera Srbije.